{ "title": "Yağda Hamur Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Yagda-Hamur-Kizartmasi-64.jpg", "date": "20.01.2024 13:24:04", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Yağda Hamur Kızartması, hayvansal veya bitkisel ürünlerden elde edilen yağ ile undan yapılan hamurun pişirilmesiyle oluşan bir tür besindir. Hayvanlardan elde edilen sütün belirli aşamalardan geçirilmesiyle yağ elde edilir. Bitkilerde ise yağ oranı yüksek olan bitkilerden edilen besin kaynağıdır. Hayvanlardan tereyağı, iç yağı, kuyruk yağı elde edilir. Bitkilerden, ayçiçeği, zeytin, fıstık, fındık, ceviz, susam, badem, kanola gibi birçok meyve ve sebzelerden yağ üretilir. Tercihe göre bu yağlardan istenilen ile hamur kızartma işlemi yapılabilir.