{ "title": "Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/yag-cekmeyen-hamur-kizartmasi.jpg", "date": "19.01.2024 11:40:16", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Yağ çekmeyen hamur kızartması, kahvaltılara, çay saatlerine eşlik edecek mükemmel bir pişi türüdür. Hazırladığınız hamur kızartmasının yağ çekmemesi için, hamuru karbonatla yoğurmanız gerekir. Kuru maya, yaş maya kullanılırsa, kızartma sırasında daha fazla yağ çeker. Bu şekilde hazırladığınız pişilerin hem lezzeti daha güzel olur hem de fazla yağlı olmadığından daha sağlıklı olur. Vereceğimiz tarifle sevdiklerinize lezzetli bir hamur kızartması ikram edebilirsiniz. Üstelik yapımı da oldukça kolay oluyor. Şimdi birlikte hamuru yoğuralım ve kızartarak servisimizi yapalım. Hepinize kolay gelsin.