{ "title": "Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/yag-cekmeyen-hamur-kizartmasi.jpg", "date": "19.01.2024 11:40:16", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Yağ çekmeyen hamur kızartması, kahvaltılara, çay saatlerine eşlik edecek mükemmel bir pişi türüdür. Hazırladığınız hamur kızartmasının yağ çekmemesi için, hamuru karbonatla yoğurmanız gerekir. Kuru maya, yaş maya kullanılırsa, kızartma sırasında daha fazla yağ çeker. Bu şekilde hazırladığınız pişilerin hem lezzeti daha güzel olur hem de fazla yağlı olmadığından daha sağlıklı olur. Vereceğimiz tarifle sevdiklerinize lezzetli bir hamur kızartması ikram edebilirsiniz. Üstelik yapımı da oldukça kolay oluyor. Şimdi birlikte hamuru yoğuralım ve kızartarak servisimizi yapalım. Hepinize kolay gelsin.

Yağ çekmeyen hamur kızartması için gerekli malzemeler
Yağ çekmeyen hamur kızartması nasıl yapılır?

Önce yoğurma kabının içine biraz un koyalım. Unu daha sonra hamurun kıvamına göre ilave edebilirsiniz. Unu karbonat ve tuzla birlikte karıştırın. Ortasını açarak 2 su bardağı yoğurdu ve yarım çay bardağı sıvı yağı koyarak, hamuru yoğurmaya başlayın. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olsun. Buna göre içine un ilave edebilirsiniz. Çok sert bir hamur olmasın. Hamuru bu kıvamda hazırlayınca, bir süre üzerini örterek dinlendirin. Bu yaklaşık 15-20 dakika olsa yeter. Hamur kendine gelsin.

Daha sonra hamuru bezelere ayırın. Her birini tezgâhın üzerinde açın. Yufkanın kalınlığı çok ince olmayacağı için fazla zorlanmazsınız. Mantı yufkasından az kalın olsun yeterli gelir. Hamuru açınca bunu bıçakla kare parçalara kesin. Diğer hamur bezelerini de açarak, kare parçalara kesin. Bu arada tavanın içinde bol sıvı yağı kızdırmaya başlayın. Kare hamur parçalarını yağın içinde kızartmaya başlayın. Hamurlar normal pişiden ince olduğundan çok çabuk kızaracaktır. Ancak kızarırken hamurların puf gibi kabardığını göreceksiniz. Kızaran hamurları servis tabağına alabilirsiniz. Yağ çekmeyen hamur kızartması işte bu kadar kolay oluyor. Tercihen sıcak yemenizi tavsiye ederiz. Ancak soğukken bile çok lezzetli oluyor. Çünkü sadece yoğurtla hamuru yoğuruyorsunuz. İçine su ilave edilmiyor. Üstelik yağda çekmediği için, oldukça lezzetli oluyor. Sevdikleriniz de yağ çekmeyen hamur kızartmasını beğenecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }