{ "title": "Turşu Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Tursu-Kizartmasi-61.jpg", "date": "19.01.2024 05:56:31", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Turşu Kızartması; Arkadaşlar bildiğiniz üzere turşunun Türk mutfağında çok önemli bir yeri vardır. Kışın bütün salçalı yemeklerin yanında doyasıya yediğimiz turşudan vazgeçemeyiz. Sonbahar mevsimi oldumu annelerimiz bidon bidon her çeşitinden yaparlar ve kış bitiminde turşuda bitmiş olur:) Bugün ki tarifimiz de turşu kızartması yani bildiğimiz turşuyu unlu karışıma bulayıp kızartıyoruz. Ama bunun bir tarifi daha var sizlerle onu da paylaşayım. Siz istediginizi yapın. Arkadaşlar ben salatalık turşusu kullandım siz istediğinize göre fasulye ya da karışık turşuda kullanabilirsiniz. Hadi başlayalım.

Turşu Kızartması İçin Malzemeleri
Kızartmak için
Turşu Kızartması Nasıl Yapılır?

Tarifimize başlamak için öncelikle salatalık turşularını verevine olacak şekilde dilimleyelim ve suyunu çekmesi için kâğıt havluyla iyice kurulayıp bir kenara alalım. Ardından bir teflon ya da seramik tavaya sıvı yağını alalım ve ocağa bırakalım. Yağımızı iyice kızdıralım. Ayrı bir kapta yumurta ve sodayı çırpalım ve unu ekleyerek boza kıvamını elde edene kadar çırpalım. Kurutup beklettiğimiz turşu dilimlerini unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kavuralım.

Afiyet olsun.

Not; Arkadaşlar sizlere turşu kızartmasının ikinci bir tarifinden daha bahsetmiştik. Sizlerle onu da paylaşayım. Bu tarifimizde turşumuzu una bulayıp kızarttık. Bir de karışık turşuyu sade olarak da kızartabilirsiniz. Yine sıvı yağını tavaya alıp orta büyüklükteki bir kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda biraz kavuruyoruz. Daha sonra karışık turşuyu ilave edip onu da biraz kavurup biraz pul biber serpiştirerek servise sunuyosunuz. Buda enfes bir tarif denemenizi tavsiye ederim.
" } ] }