{ "title": "Tavuk Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/tavuk-kizartma(1).jpg", "date": "19.01.2024 04:49:53", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Tavuk kızartma yurdumuzda en çok tercih edilen yemeklerin başında gelmektedir. Tavuğun bütün olarak fırınlanarak kızartılması, kanat olarak veya baget olarak kızartılması gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Oldukça çabuk hazırlanabilen tavuk kızartma yemekleri ev hanımlarının kısa sürede üstesinden gelebildiği kolay bir yemektir. Tavuk kızartma birçok çeşidi ile yurdumuzun hemen her bölgesinde kendine has usulü ile yapılmaktadır.

Fırında Bütün Tavuk Kızartma malzemeleri
Fırında Bütün Tavuk Kızartma Nasıl Yapılır?

Buzluktan çıkarılmış ve oldukça yumuşamış olan tavuk iyice yıkanır. Bir kabın içerisinde tavuğa sos olmak üzere baharatlar ve zeytinyağı ile yoğurt karıştırılarak iyice çırpılır. Tavuğun üzerine iyice yedirerek sos sürülür ve hazırlanan tavuk fırın poşeti içine koyularak poşetin ağzı sıkıca kapatılır. Birkaç yerinden kürdan ile delik açılan poşet önceden ısıtılmış 220 derece fırına sürülür ve tavuğun üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis edilmesi gereken tavuk yanında patates kızartması ile de servise sunulabilir.

Tavuk But ve Kanat Kızartma malzemeleri
Tavuk But ve Kanat Kızartma Nasıl Yapılır?

Önceden iyice yıkanmış olan tavuk butlar derin bir tencere içerisinde haşlanır. Haşlama işleminin ardından suyu iyice süzülen butlar salça, yumurta ve yoğurttan hazırlanmış olan sosun içine batırılarak her yerine sos sürülür. Butlardan elde edilen tavuk suyu daha sonra pilavda kullanmak için ayrılabilir. Teflon tava içerisine yağ koyulur ve soslanmış olan tavuklar kızmış yağ içerisinde her tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Kızaran tavuklar pilav veya patates kızartması ile sıcak bir şekilde servis edilir.

Soslu Tavuk Kanat Kızartma malzemeleri
  • Yarım kilo tavuk kanat
  • Bir yemek kaşığı pul biber
  • Bir yemek kaşığı kimyon
  • Bir yemek kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Kızartmak için yağ
Soslu Tavuk Kanat Kızartma Nasıl Yapılır?

Tavuk kanatlar ocakta üzerindeki tüylerden kurtulmak için tütsülenir. Tütsülenen kanatlar bol su ile iyice yıkanır ve suyu süzülür. Ardından baharatlar ve bir miktar yağ ile hazırlanmış olan soslara batırılır ve kızgın yağ içerisine atılarak her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Özellikle çocuklar için oldukça lezzetli olan bu yemek pilavların ve kızartmaların yanında sıcak bir şekilde servis edilir.
" } ] }