{ "title": "Tavuk Kanat Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/tavuk-kanat-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 11:05:01", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Tavuk kanat kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Tavuğu her şekilde yapıp yiyebilirsiniz. Çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuğun birçok yemeği vardır. Haşlanmış, pişmiş, rosto, tavuk suyu çorbası, tavuk göğsü gibi pek çok şekilde tüketebilirsiniz. Tavuğun çorbası, yemeği hatta tatlısı oluyor. Hepsi de çok güzel oluyor. Tavuk yüksek miktarda protein içerir. Spor yapanlar için oldukça faydalıdır. Tavukta, enerji, nem, protein, yağ, doymuş yağ, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum ve çinko bol miktarda bulunur. Bu nedenle tavuk oldukça faydalı bir besindir. Tavuğun diğer faydaları ise zayıflamaya yardımcı olur. Kolesterolü dengeler. Kanser riskini azaltır. Kas oluşumuna teşvik eder. Kemiklerin sağlığını korur. Vücudun direncini yükseltir ve kalp sağlığını korur. Tavuk mineral, vitamin ve enerji kaynağıdır. Bu tarif sizin ve misafirlerinizin ilk önce gözüne sonra midesine hitap edecektir. Bu tarifi kolaylıkla yapabilirsiniz. Çok sağlıklı bir tariftir.

Tavuk kanat kızartma tarifinin malzemeleri
Tavuk kanat kızartma tarifi nasıl yapılır?

İlk önce tavuk kanatlarımızı yıkayalım. Kanatları yıkadıktan sonra bıçakla dikine doğru çizik atalım. Daha sonra tuzu, karabiberi ve tatlı pul biberi kanatların üzerine dökelim ve iyice harmanlayalım. Daha sonra sıvı yağı ekleyelim. Yağımız baharatların kanadın her yerine yeteri kadar bulaşmasını sağlayacak. Daha sonra kanatları 1 saat kadar bekletelim. Daha sonra büyük bir tencereye yağımızı dökelim ve iyice kızmasını sağlayalım. Daha sonra kanatlarımızı kızmış olan yağa koyalım ve iyice her yerini kızartalım. Daha sonra yayvan bir tabağa deriler üste gelecek şekilde güzelce dizelim. Tavuk kanat kızartmamız servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }