{ "title": "Tavuk Göğsü Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/tavuk-gogsu-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 21:31:38", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve hatta tatlısı oluyor. En yaygın olarak tüketilen bir besindir. Tavuğu, haşlanmış, pişmiş, rosto, tavuk suyu çorbası, tavuk göğsü gibi pek çok şekilde tüketebiliriz. Ayrıca tavuğun her türlüsü çok faydalıdır. Tavuk, yüksek miktarda protein içerir. Protein açısından spor yapanlar için faydalı bir besindir. Tavuğun içeresinde enerji, nem, protein, yağ, doymuş yağ, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum ve çinko bol miktarda bulunur. Bu nedenle tavuk çokfaydalı bir besindir. Tavuğun diğer faydaları ise zayıflamaya yardımcı olur. Kolesterolü dengeler. Kanser riskini azaltır. Kan değerlerini dengeler. Kas oluşumuna teşvik eder. Kemiklerin sağlığını korur. Vüdüdun direncini yükseltir ve kalp sağlığını korur. Tavuk sadece protein kaynağı değil vitamin ve mineral kaynağıdır. Tavuğu çocuklarınıza bol bol gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Özellikle misafirlerinize kolayca yapabileceğiniz bir tariftir. Misafirlerinizin ve çocuklarınızın ilk önce gözüne sona midesine hitap edecektir.