{ "title": "Tavuk Fileto Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/tavuk-fileto-kizartmas.jpg", "date": "20.01.2024 14:24:49", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukla tavuk çeşitleri kızartılarak daha fazla tüketilmektedir. İster dışarıda yemek yiyin isterseniz evde hazırlayın mutlaka çıtır olarak kızartmak için kullanılan yumurta ve galeta unu eşliğinde daha da lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Sağlık açısından önemli olan beyaz eti haftada bir ya da iki defa tüketmek daha faydalı olacaktır.

Tavuk fileto kızartması için gerekli olan malzemeler
Tavuk fileto kızartmak için
Tavuk fileto kızartması nasıl yapılır?

İlk önce yumurtayı geniş bir kabın içerisine kırarak iyice çırpalım. Bir miktarda tuz ilave etmeyi unutmayın. Hazırlanan tavuk filetolarını önce una, daha sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayarak hazırlayalım. Kızartmak için tavanın içerisine sıvı yağı ekleyerek ısınmaya bırakalım. Isınan sıvı yağın içine hazırladığınız tavuk filetolarını döşeyerek iki taraflı nar gibi kızartalım. Kızaran tavuk filetolarını servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }