{ "title": "Tavuk Ciğeri Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/tavuk-cigeri-kizartmasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 06:18:23", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tavuk Ciğeri Kızartması, tavuk ciğeri kızartması özellikle tadına doyamayacağınız çok lezzetli bu yemeği hazırlayabilirsiniz. Genellikle tavuk ciğeri kızartmasını pek çok kişi sevmez ve tüketmez. Ancak sakatat tarzı yemekler tüketmek sağlık açısından da faydalıdır. Ciğer mutlaka kıvamında pişmelidir, eğer çok fazla pişirirseniz ciğer hem kurur hem de lezzeti kaçar ve sert olur. Tavuk ciğeri özellikle 15 dakika pişirilmeye özen gösterilmelidir. Ayrıca tavuk ciğeri kızartmasının yanına hazırlayınız pilav çeşitleri, patates kızartması ya da garnitür ile sunum yapabilirsiniz. Bu tatlar tavuk ciğeri kızartmasının yanında muhteşem lezzetler katıyorlar. Tavuk ciğerini hazırladıktan sonra kızarttığınız sıvı yağdan bir tavanın içerisine bir miktar alarak kırmızı pul biber ekleyip kavurun ve ciğerin üzerine dökün. İnanın o kadar lezzetli olacak ki siz bile inanamayacaksınız.

Tavuk ciğeri kızartması için gerekli olan malzemeler
Tavuk ciğeri kızartması nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk ciğerleri ile olan yürekleri alarak temizleyelim ve yıkayarak süzülmesi için süzgece alalım. Daha sonra havlu kâğıt ile fazla kalan suyunu alalım. Tavuk ciğerleri kuruduktan sonra tavanın içerisine koyalım. Ciğerin üzerine tuz ve bir miktar su ilave ederek suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çeken tavuk ciğerlerinin içine başka bir tavada kızdırarak hazırladığımız sıvı yağı ekleyerek kızartalım. Kızaran tavuk ciğerlerini tavadan servis tabağına alınca hemen üzerine bir miktar kırmızı pul biber atalım. Eğer bol acı seviyorsanız miktar isteğe göre arttırılabilir. Tavuk ciğeri kızartması servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }