{ "title": "Tavuk But Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/tavuk-but-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 03:34:21", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk önce gözüne sonra midesine hitap edecektir. Tavuk eti çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve hatta tatlısı bile oluyor. En yaygın olarak tüketilen beyaz tavuk etidir. Tavuk eti yüksek miktarda protein içeriyor. Tavuk etinde bulunan protein sayesinde spor yapanlariçin çok faydalı bir besindir. Tavuğu haşlanmış, pişmiş, rosto, tavuk suyu çorbası, tavuk göğsü gibi çok şekillerde tüketiliyor. Ayrıca tavuğun her her türlüsü çok faydalıdır. Tavuk etinin içerisinde nem, protein, yağ, doymuş yağ, kalsiyum ve demir bolca bulunuyor. Ayrıca magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum ve çinko içeriyor. Diğer faydası ise zayıflamaya yardımcı oluyor. Kolesterolü dengeler. Kanser riskini azaltıyor. Kan değerini dengeliyor. Kas oluşumuna yardımcıdır. Kemiklerin sağlığını koruyor. Vücuda enerji veriyor. Tavuk etinde sadece protein değil vitamin ve mineral kaynağıdır. Özellikle misafirlerinize kolay yapabileceğiniz bir tariftir.

Tavuk but kızartma tarifinin malzemeleri
Tavuk but kızartma tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle butlarımızı tavaya koyalım. Üzerine suyumuzu ekleyelim ve tuzu, toz kırmızı biberi, kekiği ekleyelim. Sonra tencerenin kapağını kapatalım. Suyunu çekene kadar pişirmeye devam delim. Tavuk butumuz suyunu tamamen çekince içine yağımızı ekleyelim. Daha sonra çevirerek kızartalım. Tavuk butumuz iyice kızarınca servis tabağımıza alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }