{ "title": "Tavuk Bonfile Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Tavuk-Bonfile-Kizartma-21.jpg", "date": "26.01.2024 08:59:14", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için hazırladığımız bu tarifle sizde lokantalarda özel restoranlarda hazırlanmış yumuşacık tavuk bonfile kızartması yapabilirsiniz. Tavuk bonfile kızartma çok pratik ve lezzetli bir tariftir. Akşam yemeklerinde kolaylıkla yapılabilir, yanında pilavla servis edebilirsiniz. Çocukların sevmesi için yanına elma dilim patates hazırlayarak servis edebilirsiniz. Tavuk bonfile kızartma yapabilmek için size birkaç püf noktası verelim. Öncelikle tavuk kesinlikle taze olmalıdır ve hazırlayacağınız sosun içerisinde buzdolabında en az bir saat bekletilerek terbiye edilmesi gerekiyor. Bir diğer püf noktası ise tavuk bonfile kızartma yapılmadan önce tavuğun ince bir şekilde kesilerek açılmasıdır. Bunu evde kendiniz yapabilir ya da kasabınızdan sizin için hazırlanmasını rica edebilirsiniz. Şimdi tavuk bonfile kızartma nasıl hazırlanır onu anlatalım.

Tavuk bonfile kızartma için gerekli malzemeler
Tavuk bonfile kızartma nasıl yapılır?

Bir kabın içerisine süt, karabiber, Kekik, toz biber ve pul biberi ekleyin. Ölçü olarak birer çay kaşığı yeterli olacaktır. Yeterli miktarda tuz koyup karıştırın. Bonfileyi uygun şekilde kestikten sonra güzelce yıkayıp süzün. Hazırladığınız tavuk bonfileyi bu sosa iyice bulayın ve buzdolabında en az bir saat dinlendirin. Yanmaz yüzeyli bir tava içerisine zeytinyağı koyup ocağa alın. İyice ısınan yağın içerisine tavuk bonfileyi koyup arkalı önlü güzelce kızarana kadar pişirin. Üzeri iyice kızaran tavuk bonfile kızartmanın içinde pişmiş olacaktır. İyice pişen tavuk bonfile kızartmasının fazla yağını almak için kâğıt havlu serdiğiniz tabağa alın. Tavuk bonfile kızartma servise hazırdır. Sizde yanında sebze ve salata ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }