{ "title": "Tavuk Baget Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/tavuk-baget-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 17:24:14", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tavuk Baget kızartma, en iyi kızartma tekniği mısır unu ve galeta ununa bulanarak hazırlanmış tavuk baget kızartmasıdır. Herkes çok fazla haşlanmış tavuğu tüketmek istemez. Ancak dışını çıtır yapmak için malzeme kullanılarak yapılan tavuklar baharat eşliğinde muhteşem bir tat almaktadır. Her kadın tavuk baget kızartmasını kendine göre farklı baharatlama ya da değişik malzemeler kullanarak hazırlamaktadır. Sağlık açısından faydalı olan beyaz eti mutlaka haftada en az iki defa tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca baget kızartmanın yanına pilav çeşidinden ya da yeşil salata hazırlayarak servis yapabilirsiniz.

Tavuk baget kızartma için gerekli olan malzemeler
Tavuk baget kızartması, önce tavuk bagetleri yıkayalım, tencerenin içine haşlamak için su ve tavuk bagetlerini, tuzunu ve tane karabiberi ekleyerek haşlayalım. Çok fazla haşlamamaya özen gösterelim. Arada sırada kontrol ederek tavuk bagetleri hafif derecede diri kalacak şekilde haşlayalım. Eğer çok haşlanırsa bagetler kemiğinden ayrılır. Haşlandıktan sonra bagetlerin suyunu süzmesi ve soğuması için süzgece alalım. Diğer tarafta yumurtayı geniş kabın içinde çırpalım. Soğuyan tavuk bagetlerini önce mısır ununa, daha sonra yumurtaya, tekrardan galeta ununa bulayarak hazırlayalım. Tavaya sıvı yağını ekleyerek kızdıralım ve bagetlerin her tarafını güzelce kızartalım. Kızaran tavuk bagetlerini servis tabağına alarak yanına yeşil salata ile servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }