{ "title": "Tavuk Baget Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/tavuk-baget-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 17:24:14", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tavuk Baget kızartma, en iyi kızartma tekniği mısır unu ve galeta ununa bulanarak hazırlanmış tavuk baget kızartmasıdır. Herkes çok fazla haşlanmış tavuğu tüketmek istemez. Ancak dışını çıtır yapmak için malzeme kullanılarak yapılan tavuklar baharat eşliğinde muhteşem bir tat almaktadır. Her kadın tavuk baget kızartmasını kendine göre farklı baharatlama ya da değişik malzemeler kullanarak hazırlamaktadır. Sağlık açısından faydalı olan beyaz eti mutlaka haftada en az iki defa tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca baget kızartmanın yanına pilav çeşidinden ya da yeşil salata hazırlayarak servis yapabilirsiniz.