{ "title": "Tavada Balık Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/tavada-balik-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 08:37:32", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının uzamasına ve zekâlarının gelişmesine oldukça faydalıdır. Kış aylarında bağışıklık sistemimizi kuvvetlendiren balığı maddi şartlar el verdiği sürece en az haftada 1 veya 2 gün tüketmeliyiz. Balık bir nevi kurtarıcıdır aslında nasıl mı? Düşünün işten yeni geldiniz beklenmedik bir misafir geliyor ve fazla vaktiniz yok. Şimdi kim hazırlayacak bu kadar yorgunluğun üstüne çorba ana yemek yok pilav yok ara soğuk ve sıcaklar daha neler neler. Halbuki balık öylemi balığı enfes bir mevsim salatası veya roka salatası eşliğinde sunduğunuz taktirde başlı başına bir akşam yemeği olmaktadır. Dilerseniz başlangıç olarak pratik bir çorba yaparsınız dilerseniz de gazlı içecekler ve salata ile servis yapabilirsiniz. En pratik balık pişirimi ise tavada balık kızartmasıdır bana göre. Yazmış olduğum tarifi uygulayarak dışı çıtır çıtır içi yumuşacık enfes balıklar kızartabilirsiniz.

Tavada balık kızartması için gerekli malzemeler
Tavada Balık Kızartma Nasıl Yapılır?

Öncelikle yıkayıp temizlediğimiz balıkları süzgeçte bekletip süzmelerini sağlıyoruz. Ardından geniş bir tabağın içine tuz, karabiber ve ezmiş olduğumuz sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra sıvı yağ kızartma tavasına alıp ısınmasını bekliyoruz. Yağ ısınır iken biz balıkları öncelikle hazırladığımız sosa batırıp ardından servis tabağına serdiğimiz mısır ununa her yerine gelecek şekilde buluyoruz. Soslayarak mısır ununa buladığımız balıkları ısınan yağın içine diziyoruz. Önü arkası kızarıp çıtır çıtır olan balıkları kâğıt havlu serdiğimiz bir tabağa alıyoruz. Tavada kızarttığınız balıkları kâğıt havluda yağlarını süzdükten sonra dilerseniz roka ve tere ile süslediğiniz servis tabağına alıp yanında bir dilim limon ile misafirlerinize servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun diliyorum.
" } ] }