{ "title": "Soslu Kabak Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Soslu-Kabak-Kizartmasi-48.jpg", "date": "20.01.2024 15:24:46", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Soslu Kabak Kızartması; bu tarifimiz çocuklara severek yemedikleri kabağı daha da eğlenceli hale getirerek yedirebileceğiniz bir tariftir. Hatta hiç kabak sevmeyen çocuklar kabağı sevmeye başlayacaklar. Hatta siz ebeveynler bile bu tariften sonra kabakla barışık olacaksınız. Şimdi tarifime geçeyim.

Soslu Kabak Kızartması Malzemeleri
Kızartmak için
Servis için
Soslu Kabak Kızartması Nasıl Yapılır?

Tarifimize başlamak için öncelikle kabakları yıkayıp halka şeklinde doğruyoruz ve bir kaba alıp üzerine sütü ilave edip, buzdolabına atıyoruz. Bu şekilde en az bir saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Sütle marine olan kabakları bir saat sonra sütten çıkarıyoruz ve sütün içine yumurta, un, baharatlar ve kabartma tozunu da ilave edip koyu kıvamlı bir harç elde ediyoruz. Ardından kabakları bu karışıma bulayıp önceden ocağa koyduğumuz kızgın yağa atıp kızartıyoruz. Kabaklarımız kızarınca fazla yağını çekmesi için kâğıt havlu üzerine alıp, daha sonra önceden hazırlamış olduğumuz nane ve acı pul biber eklediğimiz yoğurtla Soslu kabak kızartmasını servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Not; Kabak sayısına göre kullandığımız süt ve un miktarını da artırabilirsiniz. Harcınızın kıvamı kek hamuru kıvamında olmalı. Hazırlarken buna dikkat edin.
" } ] }