{ "title": "Somon Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/somon-kizartma.jpg", "date": "21.01.2024 02:20:56", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Somon Kızartma, omega 3 bakımından en zengin olan balık türü elbette ki somondur. Özellikle sağlık açısından oldukça faydalı olan somon balığını sık tüketmek gerekmektedir. Somon balığı çok yağlı bir balık olmasından dolayı fırın ya da ızgarada hazırlanması çok daha faydalı olmaktadır. Ancak kültürümüzde balığı genellikle kızartma şeklinde tüketmek oldukça yaygındır. Mutlaka somon kızartması tavada kızartılmalıdır. Zaten fazla miktarda yağ barındıran somon bu sayede kızartırken çok fazla yağ çekmemiş olur. Somonu kızartmadan önce tuz ve hafif bir karabiber ekleyerek harmanlayın ve daha sonra teflon tavanın içerisinde kızartılması daha sağlıklıdır. Somonu kızartırken bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını pişirmeye dikkat edilmesi gerekmektedir.

Somon kızartma için gerekli olan malzemeler
Somon kızartması nasıl yapılır?

Somon balıklarını oldukça dikkatli yıkayarak sularını süzmesi için süzgece alalım. Suyunu süzen somonları terbiye etmek için derin bir kâsenin içine alalım ve daha sonra üzerine tuz, zeytinyağı ve limonu ekleyerek somon balıklarının her tarafına dikkatlice yaylım. Terbiyesini yaptığımız somon balıklarını kapalı bir kabın içerisine koyarak buzdolabında dinlendirelim. Yaklaşık olarak somonlar 3 saat dinlendirilmelidir. Çünkü somon balığı bu terbiye ile ne kadar çok dinlenirse o kadar lezzetli olacaktır. Pişirmek için teflon tavanın iyice ısınmasını bekliyoruz. Eğer tava iyi ısınmaz ise somonlar tavaya yapışabilir. Ardından ısınan tavaya somon parçalarını koyarak orta dereceli ateşin üzerinde önce bir tarafını sonra diğer tarafını iyice kızartıyoruz. Tavayı sallayarak balığın tek tarafının pişip pişmediğini anlayabiliriz. Pişen somonları servis tabağına alalım ve yanına yeşillik ile patates kızartması eşliğinde somon kızartmasını servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }