{ "title": "Somon Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/somon-kizartma.jpg", "date": "21.01.2024 02:20:56", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Somon Kızartma, omega 3 bakımından en zengin olan balık türü elbette ki somondur. Özellikle sağlık açısından oldukça faydalı olan somon balığını sık tüketmek gerekmektedir. Somon balığı çok yağlı bir balık olmasından dolayı fırın ya da ızgarada hazırlanması çok daha faydalı olmaktadır. Ancak kültürümüzde balığı genellikle kızartma şeklinde tüketmek oldukça yaygındır. Mutlaka somon kızartması tavada kızartılmalıdır. Zaten fazla miktarda yağ barındıran somon bu sayede kızartırken çok fazla yağ çekmemiş olur. Somonu kızartmadan önce tuz ve hafif bir karabiber ekleyerek harmanlayın ve daha sonra teflon tavanın içerisinde kızartılması daha sağlıklıdır. Somonu kızartırken bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını pişirmeye dikkat edilmesi gerekmektedir.