{ "title": "Soğan Halkası Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/sogan-halkasi-kizartmasi.jpg", "date": "18.01.2024 22:42:23", "author": "Gülistan Ateş", "article": [ { "article": "Soğan Halkası Kızartması, Soğan halkalarına bayılacaksınız. Pilavın yanına, elma dilim patates kızartması ile veya daha farklı yemeklerin yanında çok lezzetli bir kombinasyon oluşturabilirsiniz.

Soğan Halkası Malzemeleri
Soğan Halkası Nasıl Yapılır?

Un, zeytinyağı, tuz, süt kabartma tozu ve yumurtayı bir mikser yardımı ile çırpın. Soğanların kabuklarını soyup 1 cm eninde halka şeklinde doğrayın. Halka, halka doğranan bu soğanları yarım saat soğuk suda bekletin ya da suyun içine koyarak yarım saat kadar buzlukta da bekletebilirsiniz. Yarım saat kadar beklettikten sonra halkaları koparmayacak şekilde birbirinden teker teker ayırın. Kâğıt havlu yardımı ile halkaları kurulayın. Soğanları önce yumurtalı sosa batırın daha sonra bol ve kızgın yağda kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra fazla yağını alması için kâğıt havlu üzerine alın ve mümkün oldukça sıcakken servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }