{ "title": "Sebze Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/sebze-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 19:19:28", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Sebze kızartması, sebze kızartması brançlarda, öğle yemeklerinde, beş çaylarında, akşam yemeklerinde sıklıkla tüketilir. Sevmeyen yoktur fakat fazla yağlı olduğu için yemeğe korkan vardır. Ama her gün yemiyoruz diyerek kendini rahatlatarak bir oturuşta koca bir tabak yiyende vardır. Ben de onlardan yanayım. Kesinlikle bir kızartma tabağı geri çevirilmemelidir. Üzerine bir de sarımsaklı domates kızartması döküldüyse değmen keyfime. Yanına sıcak bir pide ve isteğe göre ayran, çay, kola. Kim hayır diyebilir ki. Sebze kızartmaları meze olarak da çok sık olarak tüketilir. Özellikle kırmızı kapya biber, patlıcan kızartılarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek çok güzel mezeler hazırlanabilir. Kızartma bu her şekilde oluru vardır. Şimdi karışık bir sebze kızartması tarifine bakalım.