{ "title": "Sarımsaklı Patates Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/sarimsakli-patates-kizartmasi.jpg", "date": "19.01.2024 12:09:57", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Sarımsaklı patates kızartması, Sarımsaklı patates kızartması yapmaya başlamadan önce, bu yemeğin hem sabah kahvaltılarında harika bir çeşit olur hem de mükemmel akşam yemeği sofrasında da çok güzel bir çeşit olur. Sarımsaklı patates kızartması yapmaya başlamadan önce bu yemekle ilgili alacağımız malzemeleri sıralayalım.
Sarımsaklı patates kızartması yapmaya başlamadan önce ilk olarak aldığımız patatesleri önce soyup sonra güzel güzel yakarız. Yıkadığımız patatesleri kefkir yardımıyla süzülmesi için bir kenarda bekletiriz. Daha sonra ise bir Kızartma tavasına sıvı yağ koyup ateşi yakarız. Yağ fazla ısınmadan patatesleri tuzlayıp, ısınan sıvı yağın içerisine atarız. Güzel güzel kızaran patateslerimizi fazla kurutmadan şık bir servis tabağına alırız. Şimdi ise önce domateslerin kabuklarını soyarız. Soyduğumuz domatesleri küp-küp doğrayıp hazır hale getiririz. Sonra bir tavaya biraz sıvı yağ koyup ateşi yakarız. Yağ ısınmaya başlayınca domatesleri ekleriz, ağzını kapatıp, kısık ateşte ağır ağır pişmesini sağlarız. Domates pişmeye devam ederken, bir taraftan sarımsakları soyup, sıkacak yardımıyla ezeriz. Ezilen sarımsakları pişmeye devam eden domates ın içerisine atarız. İsteğe bağlı olarak içerisine biraz pul biber atarız. Kıvamını alıp pişmiş olan sosumuza tuzu ekleyip az karıştırıp ocaktan alırız. Servis tabağına aldığımız patateslerin üzerine dikkatli bir şekilde ilave ederiz. İsteğe bağlı olarak bir kâse yoğurt içine iki diş sarımsak ezeriz. Az da tuz ekleyip iyice karıştırıp, sarımsak soslu patates kızartması'nın yanında servis ederiz.

Afiyet olsun.
" } ] }