{ "title": "Pratik Hamur Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/pratik-hamur-kizartmasi.jpg", "date": "21.01.2024 13:20:38", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Pratik hamur kızartması, Pratik hamur kızartması öncelikle çok kolay olup, vazgeçilmez hafta sonunda yapılan kahvaltılarında başında gelmektedir. En önemlisi ise çocuklarımızın zorlamadan severek yediği yiyecekler arasında olacaktır. Pratik hamur kızartması yapmak için öncelik olarak malzemeleri sayarız. Ayrıca isteğe bağlı olarak içine çeşitli malzemeler de ekleyip kızartma yapabiliriz.

Pratik hamur kızartmasının malzemelerini sayalım
Öncelikle güzel bir hamur yapmak için suyu biraz ılıtıyoruz. Daha sonra ise bir su bardağı içine bir paket mayayı ekliyoruz. Üzerine biraz ısıttığımız sudan ilave ediyoruz. Üzerine biraz şeker ilave edip karıştırırız. Daha sonra büyük bir çam kabın içine unu koyup bardakta Islattığımız mayayı üzerine ilave ederiz. Sonra bir elimizle yavaş yavaş hamuru karıştırırız. Bir yandan da su ilave ederiz. Bu işlemi hamur kıvama gelene kadar uygularız. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru biraz dinlensin diye, nemli bir bezle kapatıp, kabarması için iki saat bekletiriz. İki saat sonunda hamuru elma büyüklüğünde ayırarak açarız. Daha sonra küçük küçük kesip sade kızartmak için bekletiriz. Yalnız biraz kalın bir hamur olsun ki kızardığında pufidik olsun. Şimdi geniş bir kızartma tavasına sıvı yağ koyup ateşi yakarız iyice ısındığına dikkat edelim. Fazla ısınan sıvı yağın içerisine kestiğimiz hamurları ekleriz. Dikkatli bir şekilde hamurları kızartırız, iki tarafı da kızartıp güzel bir servis tabağına dikkatli bir şekilde alırız. Bütün hamurları aynı şekilde kızartırız. Bu işlem bittikten sonra hamur kızartması servise hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.

Şimdi ise aynı hamurun içine biraz tahin ekleyip, hamuru daha lezzetli bir hale getiririm. Kıvamında olan hamurun içini hazırlarız. Öncelikle bir cam kabın içine önce peynir koyarız. Daha sonra içine kaşar rendeleriz. Soğanı küp-küp doğrayıp karışıma ilave ederiz. İnce ince biberleri doğrayıp karışıma ilave ederiz. Karışımı güzel güzel karıştırıp hamurun içine koymak için hazır hale getiririz. Şimdi öncelikle hamurları küçük ceviz taneleri kadar parçalara ayırırız üzerini nemli bir bez yardımıyla kapatırız. Daha sonra hamurları fazla ince olmayacak şekilde açarız. Bütün hamurları açıp hazır hale getiririz. Sonrasında ise bir kaşık yardımıyla hazırladığımız içleri hamurun içine koyarız. Bu işlemi bütün hamurlara uygularız. Hamurları iyice kapatırız. Kapandığından emin olduğumuz hamurları kızartmaya hazır hale getirmiş olduk. Şimdi sıvı yağın altını yakıp iyice ısındığına emin olduktan sonra teker teker kızartırız. Kızaran hamurlarımızı servis tabağına alırız. İçinde bulunan karışım hamura mükemmel bir tat verir hele o kaşarı son derece lezzet verir. Hamur kizartmamız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }