{ "title": "Peynirli Hamur Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Peynirli-Hamur-Kizartmasi-13.jpg", "date": "19.01.2024 21:55:42", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Peynirli Hamur Kızartması; Değerli arkadaşlar şimdi sizlere oldukça kolay bir o kadar da lezzetli olan peynirli hamur kızartması tarifimi vereceğim. Bu tarifimi kahvaltıda, beş çayında zevk alarak yiyebilirsiniz. Hatta sarımsaklı ve naneli hazırladığınız yoğurtlu sosa banarakda tv karşısında zaman geçirebilirsiniz. Şimdi dilerseniz tarifime geçeyim.

Peynirli Hamur Kızartması Malzemeleri
Peynirli Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Tarifimize başlamak için öncelikle maydanozu yıkayalım ve ince ince kıyalım. Ardından bir karıştırma kabına veya leğene yoğurt ve yumurtayı alıp elimizle karıştıralım. Ardından diğer bütün malzemeleri de ilave edelim ve hamurumuzu elde edelim. Çok yumuşak ya da kuru bir hamur olmasın. Ardından tezgâhımızı unlayalım ve hamurumuzdan büyük bezeler alarak açalım. Açtığımız hamur çok ince olmasın. Bir hamur kesici ya da bıçakla kare ya da üçgen şeklinde keselim. Böyle bütün hamuru kesip bitirelim. Bu arada ocağa tavamızı alalım ve kızartmak için göz kararı yağımızı ilave edelim. Yağ iyice kızınca hamurları içine atalım ve tavayı sallayarak yağın üste de geçmesini sağlayalım. Bu işlem hamurunuzun pişerken puf puf olmasını sağlayacaktır. Pembeleşip kızarınca kevgir yardımıyla servis tabağına alalım. Peynirli hamur kızartması hazır. Hemen kızardığı için başında bekleyin.

Afiyet olsun.
" } ] }