{ "title": "Patlıcan Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/patlican-kizartmasi(1).jpg", "date": "23.01.2024 06:28:56", "author": "Demet Akbulut", "article": [ { "article": "Patlıcan Kızartması: Birçok kişi tarafından severek tüketilen sebze yemeği olan, patlıcan kızartması sofralarımızın gözdesi olmaktadır. Patlıcan farklı çeşitlerle de sunuma hazırlanır (İmam bayıldı, patlıcan musakka, patlıcan tava ve patlıcan kızartması.). Bu sevilen sebze sağlığa da çok faydalıdır ve şifa dağıtır.

Patlıcan Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri
Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır?

Patlıcanların kabuğu soyulur. Dilediğiniz şekilde doğranır. Patlıcanların kararmaması ve acımsı olan tadını bırakması için tuzlu suda bekletilir (Yaklaşık 10 dakika). Bu arada sıvı yağ tavaya alıp kızdırılır. Patlıcanlar süzgeçten geçirilip suyu süzülür. Patlıcanlar mısır ununa bulanıp arkalı önlü kızartılır. Kızaran patlıcanların üzerine pul biber ve karabiber atılır. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }