{ "title": "Patlıcan Kızartması Sosu", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/patlican-kizartmasi.jpg", "date": "19.01.2024 10:31:08", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Patlıcan kızartması sosu: patlıcan hemen hemen herkesin severek tükettiği bir sebze çeşididir. Turfanda patlıcan ile hazırlanan yemeklerin lezzetine doyum olmaz. Patlıcan kebap, patlıcan oturtma, Alinazik ve daha bir sürü patlıcan yemeği her biri birbirinden lezzetli ve zahmetli yemekler. Oysa patlıcanı kabak, patates ve biberle birlikte kızartma yapsak pratik olmaz mı? Biz bayanların bugün ne pişirsem düşüncesinden kurtaran her zaman kızartma olmuştur. Üstelik kızartmayı sevmeyen yoktur sanırım evde anne ne pişirdin? Sorusuna kızartma de ye cevap verdiğinizde eşinizin ve çocukların mutluluğunu görür gibiyim çünkü benim evdekiler mutluluktan uçuyorlar kızartmayı duyunca. Patlıcanı kızartıp da sos olmazsa olur mu? Patlıcan kızartması sosu ile istediğiniz herhangi bir kızartmayı süsleyip servis yapabilirsiniz. Sizde akşama veya kahvaltıya ne yapsam diyorsanız haydi patlıcan kızartmaya gidiyoruz mutfağa. Ama sosunu yapmayı unutmuyoruz öyle değil mi?

Patlıcan kızartması sosu için gerekli malzemeler
Patlıcan Kızartması Sosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle domates konserve var ise hafif derin bir tavaya koyalım. Eğer konserve yok ise 5-6 adet domatesi kabuklarını soyup küp-küp doğrayalım ve tavaya koyalım. Kısık ateşte domatesler pişmeye başladıktan sonra sarımsakları soyup ince ince kıyalım. Domatesler sulanıp fazla suyunu çektiğinde tuzu atalım. Daha önce de belirttiğim gibi rengi daha kırmızı ve canlı olsun istiyorsanız biber salçasını ekleyebilirsiniz. Ben ekliyorum üstelik çok da lezzet veriyor. Son olarak da sirke ve sıvı yağı eklediğimiz sosu bir taşım daha kaynatıp ocaktan indiriyoruz. Hazırladığımız sosu kızartıp servis tabağına aldığımız patlıcan kızartmasının üstüne gezdiriyoruz ve ayrıca yıkayıp doğradığımız maydanozu sosun üstüne serpiyoruz. Maydanoz hem görüntü olarak hem de lezzet açısından yakışıyor bu sosa. Patlıcan kızartması sosunu diğer kızartmalara da kullanabilirsiniz. Afiyetle kalın.
" } ] }