{ "title": "Patates Püresi Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Patates-Puresi-Kizartmasi-14.jpg", "date": "19.01.2024 01:21:02", "author": "ömer ateş", "article": [ { "article": "Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyifli ve de lezzetli bir atıştırmalık yemesi için yapabilirsiniz. Evde kolaylıkla hazırlamanıza olanak veren leziz bir atıştırmalık tarifler arasında yer alan bu patates püresi kızartması sayesinde dışarıdan hazır yiyecek isteme derdinden kurtul muş olursunuz. Bu sayede evde de çok kısa zamanda pratik bir şekilde çok güzel ve de yapılması çok kolay çok leziz bir atıştırmalık hazırlama imkânına sahip olabilirsiniz. Bu sıra da bazı konulara çok dikkat ederek düşündüğünüzden çok daha da leziz kızartmalar hazırlamanızda mümkün olduğunu sakın unutmayınız.

Patates Püresi Kızartması Malzemeleri
Patates Püresi Kızartması: Hazırlaması için ilk olarak patateslerin iyice haşlanması olması lazımdır. Fakat bu sırada bazı konulara çok dikkat edilmesi gerekir. İlk olarak patatesleri haşlarken içine çok su çekmemesine çok dikkat etmek lazımdır. Patates püresi kızartması için pek çok kişi patatesler daha kolay ve çabuk haşlansın diye soyup küp-küp doğruyor ve daha sonra haşlamayı tercih ediyor. Fakat bu şekilde yapılmış bir haşlama bu tarif için hiç de doğru bir uygulama değildir. Patates püresi kızartması için bu patateslerin sulu olmaması lazımdır. Bu sebeple de soymadan ve doğramadan haşlamalısınız çok doğru bir tercih olur.

Haşlanmış patatesleri soyup iyice ezerek püre haline getirdikten hemen sonra içerisine tuz ve isteğe bağlı olarak da karabiber ya da pul biber koyabilirsiniz. İsterseniz kimyon da koymanız mümkündür. İçerisine bir yumurtanın beyazını da ekledikten sonra patatesleri iyice yoğurmanız ve hamur haline getirmeniz yani homojen bir püre elde etmeniz lazımdır. Daha sonra da harcınızı köfte parçaları yapar gibi koparıp yuvarlamanız gerekir. Yuvarladığınız bu patates harcını teker teker kalan yumurtanın sarısına ve galeta ununa batırdıktan hemen sonra da önceden kızdırılmış yağın içine atarak kızartmaya başlayabilirsiniz. Patatesler pembeleşince yağdan çıkarıp ılık bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }