{ "title": "Patates Köftesi Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/patates-koftesi-kizartmasi.jpg", "date": "21.01.2024 15:02:19", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Patates Köftesi Kızartması; Çocukların çok sevdiği patates kızartması, çok lezzetli ve cezbedici olsa da sağlık açısından pek de faydalı sayılmaz. Bu nedenle çocukların hem seveceği hem de daha sağlıklı olan patates köftesi kızartması tarifini, benim de birçok kez yapmış olduğum şekliyle sizinle de paylaşmak istedim.

Patates Köftesi Kızartması Malzemeleri
Patates Köftesi Kızartması Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesler temizce yıkanıp, kabuğuyla birlikte geniş bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar kaynatılmalıdır. Kaynayan patatesler itinayla soyulmalı ve geniş bir tepside iyice ezilmelidir. Ezildikten sonra yumurta ve galeta unu hariç, bütün malzemeler karıştırılmalı ve iyice yoğrulmalıdır. Yoğurma kıvamı önemlidir. O yüzden tam bir top yapabileceğiniz dereceye gelmelidir. Yoğurma işlemi bittikten sonra patatesler orta büyüklükte alınıp, elle köfte şekli verilmelidir. Patates köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulanıp kızgın sıvı yağ da altın rengini alana kadar kızartılmalıdır. Daha sonra servis edilebilir.

Siz de hem çocuklarınızın severek yiyeceği hem de çay saatlerinde misafirlerinize ikram edebileceğiniz lezzetli patates köftesi kızartmasını, pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }