{ "title": "Patates Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/patates-kizartmasi-5224.jpg", "date": "20.01.2024 01:20:38", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Patates Kızartması, ile ilgili bilgileri paylaşmadan önce, bu kızartmanın çocuklar tarafından çok beğenilmesi ve kendi istekleri ile severek yemeleri, annelerin bu kızartmayı daha fazla yapmasına sebep olur. Çocukların çoğuna kızartmayı sabah, akşam yapsak bile yine sorunsuz bu yemeği yemeklerini sağlar. Patates kızartması yapmanın nasıl kolay bir tarif olduğunu birlikte paylaşalım.

Patates kızartması için gerekli malzemeler
Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

Öncelikle doğal bir şekilde yetiştirilmiş olduğuna emin olduğumuz patatesleri, önce güzel güzel soyalım. Daha sonra patatesleri iyice yakarız. Bir kızartma tavası yardımıyla yağı içine koyup, ocağın altını yakarız. Yağları fazla ısınmadan patatesleri içerisine atmakta fayda vardır. Hem yağların sıçramasını engellemiş oluruz hem de patatesleri atarken yanmamızın önüne geçebiliriz. Sonra yıkanan patatesleri ince ince doğrayıp, üzerine tuz ilave ekleyip, yağı fazla ısıtmadan içerisine, hazırladığımız patatesleri dikkatli bir şekilde atarız. Rengi dönmeye başlayınca güzel bir servis tabağına alırız. Yanında isteğe bağlı ketçap ile süsleyip servise hazır hale getiririz. Yanında taze sıkılmış meyve suyu ile harika bir öğün kurtarıcıdır.

Afiyet olsun.
" } ] }