{ "title": "Patates Kızartması Sosu", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/patates-kizartmasi-sosu.jpg", "date": "19.01.2024 21:48:36", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "
Patates toprak altın da yetişen bir bitkidir. Patates diğer sebzelerden farklı olarak ürer. Çünkü patates tohum ile üremez kendiliğinden ürer. Patatesten birçok yemek yapılır. Türkiye'de patatesin girmediği mutfak yoktur. İster çeşni olarak isterseniz de tek başına yemeği yapılır. Hepsi de birbirinden lezzetli olur. Özellikle patates kızartması çocukların vazgeçilmezidir. Kimi çocuk patates kızartmasını sade sever, kimi ise soslu ya da ketçaplı sever. Patates kızartması büyüklerin de severek tükettiği bir yiyecektir. Biz de değişik olarak tüketilen patates için sos yapalım.

Patates Kızartması Sosu Malzemeleri
Patates Kızartması Sosu Nasıl Yapılır?

İlk önce patatesleri soyup yıkayalım. Sonra uzun uzun dilimleyelim. Bir tava alıp sıvı yağı kızdıralım. Yağ kızdıktan sonra patatesleri tuzlayıp yağın içine atalım. Bu arada da sosu hazırlayalım. Başka bir tava alıp tereyağı eritelim. Daha sonra domatesleri yıkayalım, soğanların kabuğunu soyup, rondodan geçirelim ve sarımsakları da ilave edip iyice ezelim. Domatesleri tavaya alalım ve pişirelim. Pişmesine yakın nane ve pul biberi ekleyelim. Kızaran patatesleri servis tabağına alalım. Sonra hazırladığımız sosu patatesleri üzerine dökelim.
" } ] }