{ "title": "Muz Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/muz-kizartmasi.jpg", "date": "19.01.2024 05:02:15", "author": "Fatma Kaya", "article": [ { "article": "
Muz kızartması tatlı bir atıştırmalık için pratik bir lezzettir. Hafif tatlılar kategorisinde yer alsa da meyve ve dondurma servisini bir arada yapmanın ekstra bir güzelliği olarak da düşünülebilir. Muz kızartması tarifte belirtilen malzemelerin dışında damak tadına uygun olarak, sos ve çerezlerle de servis edilebilir. Muzun yanı sıra elma dilimleri de kızartmaya ilave edilebilir. Süt harcına Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz ve fındık ilave etmek, daha lezzetli bir muz kızartması elde etmek için yeterli olacaktır.

Muz kızartması için gerekli malzemeler
Üzeri için
Muz kızartması nasıl yapılır?

Bir kabın içerisinde un, süt, su karıştırılıp orta kıvamda bir harç elde edilir. Muzlar soyulup dörde bölünür. Tercihe göre daha büyük veya küçük parçalara ayrılabilir. Derin bir tavanın içerisine 2 bardak sıvı yağ konup kızdırılır. Doğranmış olan muzlar önce nişastaya bulanır, sonra sütlü harca batırılarak kızgın yağın içerisine atılır. Altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartılıp yağdan alınır. Servis tabağına yerleştirilen muzların üzerine bal gezdirilir. Tercihe göre pudra şekeri serpilebilir. Vanilyalı dondurma ve çikolata sosu ile servis edilir.
" } ] }