{ "title": "Milföy Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/milfoy-kizartmasi.jpg", "date": "20.01.2024 07:55:11", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Milföy kızartması, eğer çıtır börekler ya da tatlılar yapmak istiyorsanız mutlaka milföy hamurunu denemelisiniz. Çünkü milföy ile hazırlanan çeşitli malzemeler kullanılarak hazırlanan börekler hem daha lezzetli hem de çıtır çıtır olmaktadır. Milföy hamurunun içine çikolata sürerek fırında kızartıp üzerine pudra şekeri döktüğünüz zaman muhteşem bir hafif tatlı hazırlamış olursunuz. Ayrıca hazırladığınız bu tatlıyı çocuklar kapış kapış yerler. Milföy ile peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve garnitürlü mükemmel çıtır börekler hazırlayarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Milföy kızartması için gerekli olan malzemeler
Milföy kızartmasının kıymalı harcı için gerekli olan malzemeler
Milföy kızartması nasıl yapılır?

İlk önce kıymalı harcı hazırlamak için, tavanın içine önce kıymayı ekleyerek kavuralım. Daha sonra soğanları yemeklik doğrayarak ekleyelim ve bira daha kavuralım. Bu sırada kırmızı pul biberi, karabiberi ve tuzunu ilave edelim. En son ince kıyılan maydanozu ilave ederek ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Diğer tarafta yıkadığınız beyaz peyniri tabağın içinde çatal ile ezelim ve içine ince kıyılmış maydanozları ekleyerek karıştıralım. Oda sıcaklığında yumuşamış olan milföy hamurlarını su bardağı yardımı ile keselim önce peynirli harcı koyarak poğaça gibi hazırlayalım. Daha sonra milföyün içine kıymalı harçtan koyarak bütün milföy hamurlarını hazırlayalım. Buzdolabı poşetinin içine milföyü dizerek yaklaşık 1-2 saat kadar dinlendirin. Dinlenen kıymalı ve peynirli harç ile hazırlanan milföy hamurlarını kızartmak için tavanın içine sıvı yağı ekleyerek kızdıralım. Milföy hamurunun iki yüzü de altın sarısı olacak şekilde kızartalım ve havlu kâğıt koyduğumuz tabağa alalım. Yeşillikler ile süslenmiş tabağa milföy kızartmasını alarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }