{ "title": "Mayalı Hamur Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/mayali-hamur-kizartmasi.jpg", "date": "21.01.2024 08:11:44", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Mayalı Hamur Kızartması, Hamur işleri Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Hamurdan birçok yemek ve pastalar yapılır. Oldukça çok çeşidi vardır. Hamur işleri en çok Doğuanadolu bölgesin de yapılır. Özellikle hamurdan kömbe, bazı ve börek çok yapılır. Bunların hepsi birbirinden lezzetli ve tatlı oluyor. Kadınların beş çayların da eve gelen misafirlere ve özellikle çocuklarımız için vazgeçilmez lezzettir. Biz bugün hem damağa hem de göze hitap ede mayalı hamur kızarması yapalım. Mayalı hamur kızartmasına kimi bölgeler de pişi de denmektedir.

Mayalı Hamur Kızartması Malzemeleri
Mayalı Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Derin ve geniş bir hamur yoğurma kabı alalım. Sonra bir su bardağı ılık su ile yaş mayayı eritelim ve kabın içine kayalım. Üzerine kalan su, süt, şeker ve tuzu da ilave edelim. Sonra üzerine aldığı kadar un koyup, yoğurmaya başlayalım. Hamurun biraz cıvık olması gerekiyor. Hamuru hazırladıktan sonra üzerini örtüp 1,2 saat mayalanmaya bırakalım. Hamur mayalandıktan sonra geniş bir tavaya sıvı yağı koyun ve iyice kızdırın. Yağı tam kızdırmazsanız hamur yağı olduğu gibi içine çeker. Yağ kızdıktan sonra elimizin içini biraz yağlayıp, hamurdan yumurta büyüklüğünde koparalım. Sonra elimizin için da yuvarlayalım ve ortasına bastırarak ortasına delik açalım ve kızgın yağın içine atalım. Hepsini aynı şekilde yapıp hamuru bitirelim. Sonra hamuru servis tabağına alalım, yanında ister peynir, isterseniz bal ya da sade olarak yiyebilirsiniz. Hangi şekilde yerseniz yiyin hepsi ile de çok güzel oluyor.

Afiyet olsun.
" } ] }