{ "title": "Mantar Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/mantar-kizartmasi.jpg", "date": "22.01.2024 01:19:41", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Mantar kızartması, mantar çok sevilen yiyeceklerin başında gelir ve girdiği her yemeğe çok yakışır. Mantar kızartması ise başlı başına bir yemektir. Mantar kızartması ister sebzeli ister sade yapılabilir. Tercihe göre her öğünde tüketilebilir. Farklı malzemeler kullanılarak birçok mantar kızartma tarifi yapılır. Bu tariflere bakalım.

Mantar kızartması yapımı için gerekli malzemeler
Mantar kızartması nasıl yapılır?

Mantar kızartması yapımı için ilk olarak yumurta bir kâseye kırılır ve üzerine nişasta, un ve tuz eklenir. Bu malzemeler pürüzsüz bir hal alana kadar çırpılır. Bu malzeme bir kenara alınır ve mantarlar yıkanır ince kabuğu soyulur. Mantarlar büyük ise dörde bölünür küçük ise ikiye bölün. Tavaya sıvı yağı alın ve ocağa koyun. Ocağın altını açın ve yağ kızarınca mantarları sosa bulayıp kızgın yağa atın her tarafını eşit bir şekilde kızartın ve kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Tüm mantarlar kızarınca sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }