{ "title": "Levrek Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/levrek-kizartma.jpg", "date": "22.01.2024 01:52:22", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Levrek Kızartma; Türkiye'de Ege, Marmara, Karadeniz ve Akdeniz sularında yaşarlar ve ayrıca Atlantik Okyanusu da yaşadıkları yerler arasındadır. Boyları 35 ile 90 cm arasında değişirken 10 kilogram ağırlığa ulaşabilen balıklardır. Eti çok lezzetlidir. Birçok türü olmasına bağlı olarak tatlı su levrekleri de vardır. Yapısal olarak kuşkucu bir balık olduğu için kıyılara paralel ve tek başlarına dolaşırlar bu yüzden de oltayla yakalamak neredeyse imkânsızdır. Eti yağsızdır. Adeta gözleri dönmüş ve düşüncesiz bir şekilde dinamit ile avlanan balıkçılar sayesinde nesilleri tükenme tehlikesine girmiştir. Ağustos, Eylül ve Ekim ayları üreme zamanları olduğu için bu aylarda avlanmamalıdırlar. Lezzeti ve yakalama zorluklarından dolayı pahalı bir balık olarak satılır.

Yukarıda bilgilerini verdiğimiz bu lezzetli balığın tarifine geçelim.

Levrek Kızartma İçin Gerekli Malzemeleri
Levrek Kızartma Nasıl Yapılır?

Levrekleri satın aldığınız yerden fileto şeklinde hazırlatırsanız evde uğraşmak zorunda kalmazsınız. Fileto olarak aldığınız levrekleri güzelce yıkayıp süzgeç üzerinde bekletin, bu sırada limonun suyunu bir kap içerisine sıkıp içine tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız sosun içerisine levrekleri atıp karıştırın ve yarım saat buz dolabında dinlendirin. Dinlendirmiş olduğunuz levrekleri teflon tavada zeytinyağı ile çevirerek pişin ve zevkinize göre hazırlayacağınız salata ile servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }