{ "title": "Kuşbaşı Tavuk Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/kusbasi-tavuk-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 14:21:57", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı isteyen yağda, isteyen fırınlayarak yapabilirken, ben sizlerle çoğu kez deneyip beğendiğim, fırında kuşbaşı tavuk kızartma tarifini paylaşmak istedim. Dileğe göre farklı etlerle veya sebzelerle de yapılan bu tarif hem çocukların hem de büyüklerin keyifle yiyebileceği bir lezzettir.

Kuşbaşı Tavuk Kızartma Malzemeleri
Kuşbaşı Tavuk Kızartma Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğüsleri temizce yıkanır. Daha sonra kuşbaşı doğranır. Fırınlamadan önce nar gibi kızarması için marine edilmelidir. Kuşbaşı doğranan tavuklar dururken, marine sosu hazırlanır. Salça, zeytinyağı, yoğurt ve baharatlar birbirine iyice karıştırılır. Kuru soğan da rendelenip suyu sıkıldıktan sonra sosa karıştırılır. Elde edilen sos bütün tavuğa dökülür ve iyice yedirilir. Ağzı streçle kapatılarak en az 2 saat buzdolabında bekletilir. Beklettikten sonra genişçe bir borcamın içine dökülür ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında, nar gibi kızarana kadar bekletilir. İstek dahilin de fırına koymadan önce üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirilebilir. Tavuklar kızardıktan sonra servise hazırdır.

Hem lezzetli hem de yapımı pratik olan kuşbaşı tavuk kızartma tarifi ister salatalarla isterseniz pilav veya makarnalarla servis edebilir. Aynı zamanda yağ çeşidini sevdiğiniz şekilde tercih edebilirken, dilediğiniz farklı baharatları da ekleyebilmeniz mümkündür.

Afiyet olsun.
" } ] }