{ "title": "Kuru Patlıcan Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/kuru-patlican-kizartmasi.jpg", "date": "21.01.2024 22:16:36", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Kuru Patlıcan Kızartması, Yazın lezzetini kışında tatmak amacıyla bazı sebzelerin kurutması yapılmaktadır. Bu sebzelerden biri de hiç kuşkusuz kuru patlıcandır. Ev hanımları hem sağlıklı beslenme hem de aile bütçesine katkı da bulunmak adına yazın bol ve ucuz olan patlıcanları kurutmaktadır. Kuru patlıcan özellikle Antep yöresinde meşhurdur. Yaz mevsiminden kışa hazırlık yapan bütün evlerde bulunur. Kuru patlıcan kızartmasını hazırlamak çok pratiktir. Yemeklerin yanında çeşit olmasını isteyen ev hanımları veya zamanı kısıtlı olan ev hanımları kuru patlıcan kızartmasını çok sık tercih edilmektedir. Kuru patlıcan kızartması sade yapılabildiği gibi diğer kuru sebzelerin karışı ile yapılabilir. Kuru patlıcan kızartmasının tarifi şu şekildedir;

Kuru Patlıcan Kızartması Malzemeleri
Kuru Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır?

Kur patlıcan kızartması için öncelikle patlıcanları bol suda yıkayın. Daha sonra patlıcanları diri kalacak şekilde haşlayın. Haşlandıktan sonra patlıcanları süzün. Daha kızartma için kullanacağınız sosu hazırlamaya başlayın. Bir kabın içerisine yumurta, mısır unu ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sosu patlıcanların üzerine dökerek iyice harmanlayın. Daha sonra kızartma yapacağınız tavanın içine sıvı yağı ilave ederek ısıtın. Isınan yağın içine soslanmış patlıcanları ilave ederek bol yağda kızartın. Yoğun bol olmasına dikkat edin. Çünkü patlıcanlar yağı çok çeker. Kızartma işlemi bittikten sonra sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }