{ "title": "Köfte Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/kofte-kizartmasi.jpg", "date": "19.01.2024 13:52:48", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Köfte kızartması, İnsanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri açısından etin, insan vücudunda büyük önemi vardır. Haftada en az iki kere kırmızı et tüketilmesinde yarar vardır. Zihinsel ve bedensel gelişimini yakından etkileyen kırmızı et, dondurucuda da doğru bir şekilde muhafaza edildiği taktirde tüketilmesinde hiçbir sakınca yoktur. Özellikle büyümekte olan çocuklarımız için etin faydası çoktur. Çocuklarımıza eti sevdirmenin en iyi yolu, köfte yaparak olacaktır. Hiçbir çocuk pişmiş olan köfteye hayır demez. Büyük bir iştahla yanında patates kızartması eşliğinde afiyetle yer. Benim eşimin ve oğlumun sürekli yapmamı istedikleri köfte tarifini sizlerle paylaşacağım.

Köfte kızartması için gerekli malzemeler
Köfte Kızartması Nasıl Yapılır?

İlk yapacağımız işlem dinlenmesi için köfte harcından başlayalım. Derin, ağzı kapaklı bir kabın içerisine dana kıymalarımızı alıyoruz. Ardından doğramış olduğumuz soğan ve sarımsağı rendeliyoruz. Sonra yumurta ve galeta ununu ekliyoruz. Son olarak da tuz ve baharatlarını katarak köftelik harcımızı yoğuruyoruz. Yoğurma işleminde elinizi suya batırarak yapın ki kıyma hem elinize yapışmaz hem de harç kendini toparlar. Yapımını bitirdiğimiz köftelik harcın dinlenmesi bir saat buzdolabına kaldıralım. Köftelerimizi patates eşliğinde kızartacağımız için öncelikle patatesleri kızartmakta fayda vardır. Çünkü köfteyi önce kızartırsak yağımızda kararma ve kırıntılar meydana geliyor. Sonrasında ise aynı yağ kullanılamaz hale gelebiliyor. Onun için önce patateslerimizi kızartırsak, sonrasında aynı yağı köftelerimiz için kullanabiliriz.

Orta boy iki adet patateslerimizi soyup, altı yanan kızartma tavamıza alalım ve tuzu ekleyerek kızarmasını sağlayalım. İsteğinize göre doğrayabilirsiniz. Yuvarlak ya da şeritler halinde olabilir. Kızaran patateslerimizi servis tabağımıza aldıktan sonra arkasından dolaptan çıkardığımız köftelik harcımızı elimizle şekiller vererek, ben genelde yuvarlak ve yassı bir şekilde kızartmayı yapıyorum. Sonrasında köftelerimizi de kızgın yağa atarak kızarmasını sağlıyoruz. Kızartma işlemi bittikten sonra köftelerimiz servis tabağına alabiliriz. Akşam yemeği için çok lezzetli bir tariftir.

Afiyet olsun.
" } ] }