{ "title": "Kızartma Kaç Kalori?", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Kizartma-Kac-Kalori-11.gif", "date": "19.01.2024 17:56:24", "author": "bahar aksu", "article": [ { "article": "
Kızartma kaç kalori, sebzeler sağlık açısından oldukça zengin besin kaynaklarıdır. Kızartma en sık tercih ettiğimiz pişirme yöntemlerinden birisi olmasına rağmen dikkatli kızartılmadığı sürece yanlış bir yöntem olduğu için sağlıklı besinler zararlı bir hal alıyor. Patlıcan, biber ve patates gibi sağlıklı olan ürünler birçok kişi tarafından kızartılarak tüketiliyor. Ancak doğru şekilde kızartılmadığı zaman bu ürünler sağlıksız bir hal alıyor. Kızartma yaparken yağın kararmamış olmasına dikkat edilmelidir. Kararmış yağda kızartma yapmak oldukça sağlığa zararlı.

Besin değerini düşüren yemek çeşitlerinden biri de kızartma yöntemi ile yapılan yemeklerdir. Kullandığımız kızartma yağlarının birçoğunda kolesterol, trans yağ ve doymuş yağlar bulunmaktadır. Günümüzde kızartma türü yiyeceklerin tüketiminin artmasıyla kalp hastalıkları, obezite ve damar hastalıklarında bir artış başlamıştır. Kızartma ile pişen sebzelerin içindeki mineral ve vitaminler yüksek yağ ile pişirildiği zaman ölmektedir. Bu yüzden fırında veya buharda pişirme yöntemini tercih etmek sağlığımız açısından daha iyi olacaktır.

Kızartma kaç kalori?

" } ] }