{ "title": "Kızartma Çeşitleri", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/kizartma-cesitleri.jpg", "date": "21.01.2024 09:45:39", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Kızartma Çeşitleri; Kızartma, yaz, kış vazgeçemediğimiz hem çocukların hem de büyüklerin büyük bir keyifle yediği pratik bir yemek çeşididir. Aynı zamanda meze olarak da çoğu zaman kullanılmaktadır. Kızartmanın birçok çeşidi yapılmaktadır. Et kızartmaları, tavuk kızartmaları, sebze kızartmaları, balık kızartmaları gibi birçok çeşidi olan kızartma her zaman lezzetli ve zamanınız kısıtlı ise kurtarıcı bir yemektir. Kızartmanın patlıcanlı ve de peynirli olması da apayrı bir lezzettir. Benim de daha önce çoğu kez farklı çeşitlerini de denemiş olduğum, severek yaptığım ve tadına doyamayacağınızı düşündüğüm bu kızartma çeşidini, sizinle de paylaşmak istedim.

Kızartma Malzemeleri
Kızartma Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanlar temizce yıkanıp, alacalı olarak dilimlenir. Daha sonra acı suyunun çıkması için tuzlu suya yatırılır. Biraz bekletilir. Patlıcanlar bekletilirken, bir yandan da peynir ince kıyılmış, maydanoz ve dereotuyla karıştırılır. Daha sonra baharatlar da eklenir. Çatalla iyice ezilir. Patlıcanlar tuzlu sudan çıkarıldıktan sonra kâğıt havluyla kurulanır. Tavaya sıvıyağ koyulur. Yağ kızarken patlıcanların sadece bir yüzüne peynirli harçtan sürülür. Kızartılmaya başlanır. Peynirli yüzü de çevrilip kızartıldıktan sonra servis edilir.

Bu lezzetli kızartma tarifini denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.
" } ] }