{ "title": "Kızartma Börek", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/kizartma-borek(1).jpg", "date": "19.01.2024 01:30:47", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Kızartma börek, Ülkemizde hamur işi sevilerek yenen bir özel tattır. Hemen hemen her evde kolaylıkla yapılır. Hem çok hafif ve doyurucu hem de çok lezzetlidir. Büyük küçük demeden her yaşa hitap eden börekler, lezzetiyle de konuştururlar. Okula giden çocuklarımızın beslenme çantalarına koymak için vereceğim tarif çok besleyici olacaktır ve çocuğunuz her hafta sizden bu böreği yapmanızı isteyecektir. Şimdi gelelim sizlere lezzetiyle konuşturan, kızartma börek tarifine.

Kızartma börek için gerekli malzemeler
Sosu için
Kızartma Börek Nasıl Yapılır?

İlk yapacağımız işlem tavuk etlerini düdüklü tenceremize alarak haşlanmasını sağlamak. Tavuk eti haşlanırken diğer yandan sosu için küçük bir kâsede yumurta ile yoğurdu çırpalım. Sonrasında yufkalarımızı paketinden çıkartıp yuvarlak şekilde üst üste koyalım bekleye dursun. Şimdi biz uygun bir tavamıza soyup doğradığımız soğanlarımızı koyalım ve yağını dökelim, altı kısılarak yavaş yavaş kavrulmasını sağlayalım. Daha sonra pırasalarımızı temizleyerek yıkayalım ve onları küçük küçük parçalar halinde doğrayalım. Sonrasında kavrulan soğanların üzerine dökelim ve haşlanmasın da emin olduğumuz tavukların altını kapatalım ve havası gittikten sonra düdüklünün kapağını açalım. Süzme kabına alınan tavuklar soğuduktan sonra didikleme işlemine (Tavuğun küçük parçalar haline getirilmesi) başlayabiliriz.

Ufak ufak şekilde didilen tavuk etlerini, pırasalı soğanlı karışıma ekleyelim ve ocağımızın altını kapatalım. Son olarak da tuzunu ve baharatlarını ayarlayalım. Böreğimizin iç harcı hazır. Şimdi paketinden çıkarmış olduğumuz yufkaların arasına, hazırlamış olduğumuz sosumuzu tek tek sürüyoruz. Sonrasında ise iki tane yufkayı alarak sekiz eşit parçaya bölüyoruz. Her bölünen parçanın içine pırasalı, tavuklu harcımızdan koyuyoruz. Bol bol koyalım ki lezzeti daha da ortaya çıksın. Sigara böreği sarar gibi sarmaya başlıyoruz. Tabi bu böreklerimiz daha büyük ve tombul olacaklardır. Sarma işlemi bittikten sonra önce yumurta akına bulayarak sonrasında ise galeta ununa buluyoruz ve kızgın yağda kızarana kadar kızartıyoruz. Kızartma işlemi bittikten sonra böreklerimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }