{ "title": "Kereviz Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Kereviz-Kizartmasi-58.JPG", "date": "19.01.2024 19:47:31", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "Kereviz kızartması; Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahiptir kereviz. Kereviz sevmeyenlerin bile ön yargılarını yok edecek bir tariftir kereviz kızartması. Kerevizin bedene ve cilde çok faydası vardır. Kerevizin bildiğiniz üzere sadece yemeği ve salatası dışında kızartması da yapılır. Çok lezzetli bir yemek türüdür ayrıca.

Kereviz kızartması için malzemeler
Kerevizi kızartmak için
Kereviz kızarması için sos malzemeleri
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Bir tatlı kaşığı hardal
  • Bir yemek kaşığı mayonez
  • Bir yemek kaşığı kapari
  • Yeteri kadar tuz
Kereviz kızartması nasıl yapılır?

İlk önce güzelce yıkanmış kerevizleri soyun. Daha sonra kabuklarından arındırdığınız kerevizleri yuvarlak olarak dilimleyin. Bir tencereye su ve limon suyunu koyup kaynatın. Dilimlediğiniz kerevizleri kaynayan suya atıp 8 dakika kadar haşlayın. Kerevizleri kaynayan sudan çıkartıp süzün ve kurulayın. Yumurtayı bir kâsede çırpıcı yardımıyla çırpın. Galeta unu, tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesan peynirini bir kâsede iyice çırpın. Bir kızartma tenceresine sıvı yağı koyup, kızdırın. Kereviz dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Bir servis tabağının içine kâğıt havlu koyun ve kızarttığınız kerevizleri havlunun üstüne koyarak fazla yağını alın. Hardal, mayonez, yoğurt, kapari ve tuzu karıştırıp kereviz kızartması ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }