{ "title": "Karışık Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/karisik-kizartmas.jpg", "date": "20.01.2024 10:25:26", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Karışık Kızartma, mevsiminde toplanmış sebzelerle hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemeklerden bir tanesidir. Kahvaltı sofralarından akşam yemeklerine varıncaya kadar günün her öğününde tüketilebilen kurtarıcı bir alternatiftir. Bazen fazla arta kalan sebzeleri değerlendirmek için bir araya getirip bu muhteşem lezzeti oluşturabilirsiniz. Hazırlaması kolay ama sebzeleri tek tek kızartmak sürekli başında olmayı gerektirir. Kolay gelsin.

Karışık Kızartma Malzemeleri
Karışık Kızartma Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanları soyup yuvarlak bir şekilde dilimliyoruz. Bir kabın içerisine soğuk su doldurup 1 çorba kaşığı tuz ilave ederek patlıcanları bu suda en az 15 dakika bekletiyoruz. Daha sonra çıkarıp, kâğıt havlunun üzerine alarak fazla suyunu atmasını sağlıyoruz.

Kızartmayı hazırlamaya ilk olarak patatesleri kızartarak başlıyoruz. Patatesleri soyup dilimliyoruz. Kızarma tenceresine bol miktarda sıvı yağ koyup, kızdırıyoruz. Daha sonra patatesleri üzerine atıyoruz. Çıtır çıtır bir patates kızartması olmasını istiyorsanız tavaya attıktan sonra patateslerin rengi pembeye dönünceye kadar hiç karıştırmamalısınız. Patatesler kızarırken, kabakları soyup dilimliyoruz. Kızartma tavasını ocağa alıyoruz. Bir miktar kızardıktan sonra suyunu atan patlıcanları kızartıyoruz.

Patatesler kızarınca servis tabağının en altına önce patatesleri, onun üzerine kızaran patlıcanları, daha sonra kabakları kızartıp yerleştiriyoruz. Biberleri ikiye dilimleyip, 3 parmak kalınlığında parçalara ayırıyoruz. En son biberleri kızartıp kabakların üzerine çıkarıyoruz.

Domatesleri rendeliyoruz. Sos tavasına bir miktar sıvı yağ atıp kızdırdıktan sonra domatesleri ilave ediyoruz. İçerisine 2 diş sarımsağı doğrayıp, domatesler kıvamlı bir sos haline gelinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra kızartmanın en üst kısmına gezdiriyoruz. Hazır hale gelen kızartmanızı fazla soğutmadan yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }