{ "title": "Karbonatlı Hamur Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/karbonatli-hamur-kizartmasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 16:26:38", "author": "Damla Çetin", "article": [ { "article": "Karbonatlı Hamur Kızartması hem pratik hem doyurucu hem de oldukça lezzetlidir. Kahvaltı da çay saatlerinde veya acıktığınızda kolayca hazırlayabilirsiniz. Puf görünüşü yeme isteğinizi eminim daha çok arttıracaktır.

Karbonatlı Hamur Kızartması Malzemeleri
Karbonatlı Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Öncelikle yoğurdu bir kaba boşaltıyoruz daha sonra yumurtayı kırıp güzelce ikisini birlikte karıştırıyoruz kremden biraz daha sulu vaziyette olana kadar.

Üzerine karbonatı ve tuzu ekliyoruz. Ardından yavaşça unu ilave ediyoruz ve çırpıyoruz. Hamurumuz pişerken oldukça fazla kabaracaktır. Karbonatı bu yüzden koyuyoruz. Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha cıvık olacaktır. Un az ise eğer ekleme yapabilirsiniz. Hamur yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra yarım saat veya 40 dakika bekletiyoruz. Vakit geldikten sonra tezgâha birazcık un döküyoruz ve hamuru açıp istediğimiz şekilde kesiyoruz. Tutamların çok ince olmamasına dikkat edin. Yağımızı tavaya koyup iyice kızdırıyoruz. Daha sonra hamurları atıyoruz arkalı önlü güzelce kızardıktan sonra ister soğuk ister sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }