{ "title": "Kanat Nasıl Kızartılır", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Kanat-Nasil-Kizartilir-93.JPG", "date": "20.01.2024 00:25:31", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "Kanat nasıl kızartılır; Tavuk en çok tüketilen bir besindir. Tavuğun çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bunlardan birisi de kanat kızartmadır. Tavuk protein bakımından çok zengin bir kaynaktır. Aynı zamanda da vitamin ve mineral kaynaklarından birisidir. Tüm dünyadaki restoranların hepsinde satılan tavukların yarıdan fazlası kızarmış tavuk olarak sipariş edilmektedir.

Kanat kızartma için malzemeler
Kanat nasıl kızartılır?

Kanatları çok iyi yıkayın ve sularını iyice süzün. Bir kâğıt havluyla tavukların fazla suyunu alın. Kanatlara dikine, bıçakla derince çizik atın. Tuz, karabiber, domates salçasını ve kırmızı pul biber ile iyice harmanlayın. Karışıma ekleyeceğiniz sıvı yağ kuru baharatların kanatların her yerine yeteri kadar bulaşmasını sağlar. Kanatları bu şekilde bir saat kadar dinlendirin. Sıvı yağı bir kızartma tenceresine koyun ve kızmasını bekleyin. Tavukları yağın içine teker teker atıp kızartın. Derileri yeterince kızarana kadar bekleyin. Geniş toprak kabınıza derileri üste gelecek şekilde dizin. Fırınınızı turbo veya ızgara modunda çalıştırın. Kanatları istediğiniz kadar kurutabilirsiniz. Pişen tavuk kanatlarını, fazla yağını alması için kâğıt havlu konulmuş bir servis tabağına alın. Tavuk kanat kızartmasını sıcak sıcak servis edelim.

Kanat nasıl kızartılır, bu tarif için mutlaka derili ve çok büyük olmayan kanatları kullanın. Tavuk kanatlarına çizik atmayı sakın unutmayın. Kızartma yağı tencerenizi yağın miktarına göre ayarlayın. Tencerenin büyüklüğüne göre ısıyı ayarlayın. Deriler uygun sıcaklıkta yeteri kadar kızarsın.

Afiyet olsun.

" } ] }