{ "title": "Kanat Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/kanat-kizartma.jpg", "date": "20.01.2024 00:45:58", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Kanat kızartma, tavuk severlerin en çok tükettiği tavuk parçası kanattır. Kızartması mangalı her şekilde başka lezzetlidir. Pilavların yanına çok yakışır. Pilav kanat kızartması salata işte size çok leziz bir akşam yemeği önerisi. Yapımı da oldukça basittir. Çıtır çıtır bir tavuk lezzetine kim hayır diyebilir. Tavuk kanatları damak tadına göre baharatlar ile buluşturulur ve o şekilde kızartılır. Ardından fırına sürülür. Bu isteğe kalmış bir durumdur. Canınız mangalda tavuk istedi ve mangal yakmaya imkânınız yok mu? İşte o Zaman tavuk kanat kızartması imdadınıza yetişiyor ve aynı lezzeti almanızı sağlıyor. Mangalın külü isi olmadan da kızartarak mangal keyfine varabilirsiniz. Şimdi bu güzel tarifimize bakalım.

Kanat kızartma yapımı için gerekli malzemeler
Kanat kızartma nasıl yapılır?

Kanat kızartması için ilk olarak tavuk kanatları güzelce yıkanır ve dikine derin çizikler atılır. Derin bir kaba alınır ve üzerine pul biberi karabiber tuz ve iki yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve iyice harmanlanır. Baharatların her bir tavuk kanadına ulaşması sağlanır. Ardından üzeri kapatılır ve bir saat kadar buzdolabından dinlendirilir. Bir saat sonra bir tavaya bolca sıvıyağ eklenir ve ocağa alınır altı açılır. Yağ kızarınca tavuklar içerisine atılır ve her iki tarafı da iyice kızartılır. Kızaran tavuklar isterseniz bir de fırına sürülebilir. On on beş dakika kadar. Dilerseniz de direk bu şekilde servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }