{ "title": "Kabaran Hamur Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Kabaran-Hamur-Kizartmasi-76.jpg", "date": "19.01.2024 08:42:40", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Kabaran Hamur Kızartması, bu tarif oldukça lezzetli yemekler içerisinde yer alır. Özellikle sabah kahvaltılarında yapılması muhteşem olur. Puf puf durmaları sebebiyle çocukları tarafından sevilerek tüketilir. Hafta sonları kahvaltılarında çocuklarınızla birlikte yapacağınız kızartmalar arasında yer alır. Doyurucu olmasının yanında lezzeti bakımından mükemmellik yaratır. Yanında peynir, zeytin, salatalık gibi gıdalar ile tüketilmesi sağlık açısından da önemlidir. Yapacağınız hamur fazla gelirse bir kısmını dolabının dondurucu kısmında saklayarak istediğiniz zaman çıkartıp 2 saat bekletip tekrar kızartabilirsiniz. Böylece hamurda hiçbir bozulma olmayacaktır. Şimdi sizlerle kabaran hamur tarifini paylaşalım. Önce gerekli malzemeleri sıralayalım.

Kabaran hamur kızartması için gerekli malzemeler
Kabaran hamur kızartması nasıl yapılır?

Öncelikli olarak hamuru yoğurmadan önce gerekli hazırlıkları yapalım. Bir su bardağı ılık suyun içerisine yaş mayayı ve şekeri ilave edip iyice karıştıralım. 10 dakika kadar beklettikten sonra leğenin içerisine hazırladığımız karışımı dökelim. Leğenin içerisine yumurtayı kırıp gerekli miktarda tuz atarak yavaş yavaş karıştıralım. Üzerine sütü ekleyip karıştırmaya devam edelim. Karışım iyice karışınca yavaş yavaş unu ekleyelim. Yoğurma işleminde hamurun kulak memesi kıvamında olması için hamurun un miktarını yavaş yavaş koyalım. Hamur kulak memesi yumuşaklığına geldiği zaman üzerini nemli bir bezle kapatıp bir kenarda iki saat kadar bekletelim. Hamur bekledikten sonra tezgâhın üstünde portakal büyüklüğünde bezeler halinde bezeleyelim. Mermerin üzerine un serperek hamuru yaklaşık bir santim kalınlığında açalım. Bıçak yardımıyla küçük kareler halinde hamuru kesip parçalara ayıralım. Böylece gerekli miktarda hamur açarak hamurun kızarmadan önceki aşamasını tamamlayalım.

Diğer taraftan ocağın içerisinde yaklaşık olarak 1 litre sıvı yağ ilave edip ocağın altını yakalım. Yağ ısındığı zaman içerisine kestiğimiz hamurları bırakalım. Yağın iyice ısınması çok önemlidir. Bu sebepten hamurun bir tanesini içerisine bırakıp yağın gerekli miktarda ısınıp olmadığını kontrol edelim. Yağın yüzeyini kaplayacak kadar tencerenin içerisine hamurları bırakalım. Hamurları bırakırken dikkatli davranalım. Yağ sıçrarsa elimizin yanmasına neden olabilir. Bu sebepten dikkatli olalım. Arkalı önlü ve hamurları kızartıp servis tabağının içerisinde peçete koyup peçetenin üzerine hamurları çıkartalım. Böylelikle hamurun fazla yağının giderilmesini sağlayalım. Kabaran hamur kızartması servise hazırdır. İstenirse pofidik olması bakımından kızarmış hamurun ortadan kesilerek içerisind peynir domates gibi gıdalar koyarak servis edilmesi mümkündür. Yanında sıcak çay ile kabaran hamur kızartması yemeği servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }