{ "title": "Kabak Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/kabak-kizartma.jpg", "date": "21.01.2024 18:27:02", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Kabak kızartma, Ülkemizin hemen her bölgesinde kabak yetiştirmek mümkündür. İçerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller açısından sağlıklı bir besin kaynağıdır. Kilo vermek isteyenler içinde tercih edilen bir sebzedir. Kabak az miktarda yap içerir ve antioksidan bakımından zengindir. Lif oranı fazla olan kabağın, sindirimi de kolaylaştırdığı gözlenmektedir. Ülkemizde birçok kabak çeşitleri vardır. Örneğin; sakız kabağı, helvacı kabağı, bal kabağı, asma kabağı gibi çeşitleri bulmak mümkündür. Genellikle yemeklerde ve kızartmalarda sakız kabağı kullanılır. Bu kabağın kendisi gibi çiçeği de faydalı ve yenir cinstendir. Kabağın sarı renkte açan çiçekleri, açık haldeyken toplanır ve dolma yapar gibi içi hazırlanarak doldurulur ve pişirilir. Gayet tadı ve görüntüsü çok güze olur.

Kabağın ekimi çok kolaydır. Kabak arsız büyüyen bir sebzedir. İsterseniz evde kendinizde bir saksıya, kabağın tohumu olan çekirdeklerini ekebilirsiniz. Yeriniz var ise doğrudan bahçeye ekimini yapabilirsiniz.

Kabağın insan sağlığına faydaları nelerdir?
Hafta sonları ailemin benden sürekli yapmamı istediği, kabak kızartması tarifini sizlerle paylaşmak isterim. Yapıp yediğiniz zaman çok memnun kalabileceğiniz bir tariftir.

Kabak kızartması için gerekli malzemeler
Kabak kızartması Nasıl Yapılır?

İlk olarak kabakları yıkayıp halka şekli de doğruyoruz. Başka bir kapta süt, yumurta, un, kabartma tozunu karıştırıyoruz. Halka şeklinde doğranan kabakları karışımın içerisine alarak harmanlayalım. Kızartma tavamızı ocağımıza alarak, ısınan yağın içerisine kabakları bırakalım. Kızaran kabakları peçete havlu sererek, servis tabağımıza alıyoruz ki fazla yağını peçete çeksin diye. Kızaran kabaklar yemek için servise hazırdır. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt eşliğinde tüketebilirsiniz. Kabağı sevmeyenler için keşke daha önceden yapıp yeseydim, diyebileceğiniz bir lezzettir.

Afiyet olsun.
" } ] }