{ "title": "Kabak Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/kabak-kizartma.jpg", "date": "21.01.2024 18:27:02", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Kabak kızartma, Ülkemizin hemen her bölgesinde kabak yetiştirmek mümkündür. İçerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller açısından sağlıklı bir besin kaynağıdır. Kilo vermek isteyenler içinde tercih edilen bir sebzedir. Kabak az miktarda yap içerir ve antioksidan bakımından zengindir. Lif oranı fazla olan kabağın, sindirimi de kolaylaştırdığı gözlenmektedir. Ülkemizde birçok kabak çeşitleri vardır. Örneğin; sakız kabağı, helvacı kabağı, bal kabağı, asma kabağı gibi çeşitleri bulmak mümkündür. Genellikle yemeklerde ve kızartmalarda sakız kabağı kullanılır. Bu kabağın kendisi gibi çiçeği de faydalı ve yenir cinstendir. Kabağın sarı renkte açan çiçekleri, açık haldeyken toplanır ve dolma yapar gibi içi hazırlanarak doldurulur ve pişirilir. Gayet tadı ve görüntüsü çok güze olur.