{ "title": "İstiridye Mantarı Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Istiridye-Mantari-Kizartmasi-42.JPG", "date": "21.01.2024 00:36:03", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağlayan lovastatin isimli bir madde bulunduğu için yüksek kolesterolü olanlar rahatlıkla tüketebilir. İstiridye mantarı çiğ iken bile çok lezzetli olmasına rağmen kesinlikle pişirmeden tüketmemenizi öneririm, çünkü mantarın çeşidi ne olursa olsun çiğ olarak tüketildiği zaman toksik madde vücuda geçmektedir. Pişirildiği zaman ise bu toksik maddeler yok olmaktadır. Et daha pahalı bir gıda olduğundan istiridye mantarını etin ikamesi olarak tüketebilirsiniz.

İstiridye mantarı kızartması püf noktaları

Öncelikle mantarınızı yıkamamaya özen göstermelisiniz. Çünkü mantar su ile buluşunca hemen kararan bir besindir. Mümkünse nemli bir kâğıt havlu ile silerek temizleme yoluna gitmelisiniz. Bu durumda hem kararmaz hem de içerisine su çekerek lezzeti kaybolmaz. Ama içiniz rahat etmezse yıkayabilirsiniz. Ama sakın suyun altında uzun süre ıslatarak yıkamayın, hızlıca suya tutun ve hemen akabinde kâğıt havlu ile kurulayın. Hatta yıkadığınız istiridye mantarını kuru bir kâğıt havluya sararak bir müddet bekletin ki nemi iyice gitsin. Temizleme işleminden sonra artık kızartmaya geçebiliriz.

İstiridye mantarı kızartması için
İstiridye Mantarı Kızartması Üzeri için
İstiridye Mantarı Kızartması Nasıl Yapılır?

Teflon bir tavaya hangi yağı tercih ediyorsanız koyun. Yağ biraz kızdıktan sonra istiridye mantarlarınızı aralarında boşluk kalacak şekilde yağa atın. Kızartma aşamasında tuzunu serperseniz mantarlar tuzun lezzetini içine çekecektir. Dilerseniz bu aşamada karabiber, kekik ve kırmızı biber gibi diğer baharatlardan da faydalanabilirsiniz. Bir tarafları kızaran istiridye mantarlarınızın diğer yüzü de kızardıktan sonra kâğıt havlu serilmiş bir kaba alın. Tüm kızartma işlemi bittikten sonra ve kâğıt havlu fazla yağı emdikten sonra servis tabağınıza alabilirsiniz. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapabilirsiniz. Görüntünün güzel olması için dilerseniz br miktar tereyağını kırımızı toz biber ile yakarak yoğurdun üzerine dökebilirsiniz.
" } ] }