{ "title": "İstiridye Mantarı Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Istiridye-Mantari-Kizartmasi-42.JPG", "date": "21.01.2024 00:36:03", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağlayan lovastatin isimli bir madde bulunduğu için yüksek kolesterolü olanlar rahatlıkla tüketebilir. İstiridye mantarı çiğ iken bile çok lezzetli olmasına rağmen kesinlikle pişirmeden tüketmemenizi öneririm, çünkü mantarın çeşidi ne olursa olsun çiğ olarak tüketildiği zaman toksik madde vücuda geçmektedir. Pişirildiği zaman ise bu toksik maddeler yok olmaktadır. Et daha pahalı bir gıda olduğundan istiridye mantarını etin ikamesi olarak tüketebilirsiniz.