{ "title": "İşkembe Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Iskembe-Kizartmasi-98.jpg", "date": "20.01.2024 17:00:50", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "İşkembe kızartması, İşkembe denince akla gelen sanırım işkembe çorbasıdır. Pek bilinmese de işkembe kızartması işkembe çorbası kadar lezzetli ve faydalıdır. Kokusundan ve hazırlama sürecinden dolayı pek kimse işkembe ile uğraşmak istemez. Ancak sanıldığının aksine temizlenmiş olarak satılan işkembeyi birkaç saat sirkeli tuzda bekleterek kolaylıkla temizleyebilir, pişme esnasında soğan ve sarımsak kullanarak kokusunu giderebilirsiniz. Bu sayede hafif lezzetli yeni bir lezzeti tarif defterinize ilave etmiş olacaksınız. Şimdi işkembe kızartması nasıl hazırlanır onu anlatalım.

İşkembe kızartması için gerekli malzemeler
İşkembe kızartması nasıl yapılır?

Temizleyip hazırladığınız işkembeyi düdüklü tencereye koyun. İçerisine kabuklarını soyup iri iri doğradığınız sarımsak soğanları koyup üzerini örtecek kadar su ve yeteri miktarda tuz ile ağzını kapatıp ocağa koyun. Yumuşayana kadar pişireceğiniz işkembeyi soğumak için kenara alıp bekletin. İşkembe soğuduktan sonra rulo yapıp birer parmak kalınlığında doğrayın. Yanmaz yüzeyli bir tava içerisine zeytinyağını koyup kızdırın. İyice süzdüğünüz işkembeyi yağda güzelce kızartın. Arzuya göre üzerine pul biber ve karabiber serperek servis edin. Güzel bir yeşil salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }