{ "title": "İçli Köfte Tarifi Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/icli-kofte-tarifi-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 00:55:23", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "İçli Köfte Tarifi Kızartma: İçli köfte yapımı çok zor yemesi çok kolay ve keyifli bir yemek çeşididir. Ülkemizde genel olarak doğu bölgesinde yapılıp tüketilen köfte oldukça zahmetli aynı zamanda fazlasıyla da lezzetli bir yiyecektir. Hatay, Gazi Antep Gibi illerle adını duyursa da son yıllarda Ülkemizin her köşesinde sevilerek tüketilmektedir. Bazı bayanlar gerek zahmetinden gerekse uzun zaman aldığından dolayı yapmakta zorlanıyorlar. Bulgur ile yoğuran hamuru elde yuvarlayıp ortasını incecik açmakta zorlandıkları için evde yapmayı pek tercih etmezler. Gerçi buna da fazla gerek yoktur her şehirde ev yemekleri yapan küçük dükkanlar veya restoranlar bulunmaktadır. Bu tür yerler genelde evlere sipariş almaktalar acil bir misafir mi geldi ya da en güzel şekilde mi ağırlamak istiyorsunuz içli köfte yapmayı bilmiyor musunuz arayın köfteniz evinize gelsin. Ama sizlerde benim gibi kafasına koyduğunu yapanlardan iseniz emin olun köfteyi de başarırsınız. İçli köfteyi evdeki herkes çok seviyor benim de bayıldığımı söyleyebilirim. Komşulardan arkadaşlarımdan her seferinde rica etmekten çekinir hale gelmiştim ben bunu yapmam lazım dedim ve denedim ilk seferde başardım sizlerin de başaracağınızı düşünüyorum. Yazdığım tarife uyarak enfes içli köfte hazırlayıp kızartabilirsiniz.

İçli köfte kızartması için gerekli malzemeler

İçli Köfte Kızartma Hamuru için
İç harcı için gerekli malzemeler
İçli Köfte Kızartma Nasıl Yapılır?

Öncelikle İç harcını hazırlayalım hamuru yoğuruncaya kadar soğur ve hamurun içine koymamız daha rahat olacaktır. Derin bir tavanın içine kıymaları koyup yağsız bir şekilde kavuralım kıyma sulanıp suyunu çekince ince ince doğradığımız kuru soğanları ve yağı ekleyelim. Soğanlar iyice kavruluncaya kadar karıştıralım ardından Kimyon, Kara biber, tuz ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz 5 dk pişirip ocaktan indiriyoruz. İnce ince kıydığımız maydanozu ve ceviz içini ekleyip soğuması için bir kenara koyuyoruz. Ardından ayrı bir yerde köftelik bulgurları sıcak su ile kısır ıslatır gibi ıslatıyoruz. Bulgur şişince un tuz ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Bu hali ile katı bir hamur olacağından az miktarda su ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.5 dk dinlendirdiğimiz hamurdan küçük parça kopartıp avuç içimizde yuvarlıyoruz ve ortasını oyuyoruz. İçine iç harcı doldurduğumuz köftelere dilerseniz oval dilerseniz yuvarlak şekiller verebilirsiniz. Bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işlemi devem edelim. Bol miktarda ısıttığımız sıvı yağın içine bırakıp köfteleri kızartalım. Kızaran köfteleri kâğıt havlu serdiğimiz tepsiye alıp yağını süzmesini sağlıyoruz. Kızarttığımız köfteleri sıcak servis ederken yanına limon ve turunç dilimleri eklemeyi unutmuyoruz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }