{ "title": "Hindi Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/hindi-kizartmasi.jpg", "date": "20.01.2024 07:37:58", "author": "Gülistan Ateş", "article": [ { "article": "Hindi Kızartması, Özellikle kalabalık misafirlerimizin olduğu günlerde, hindinin vazgeçilmez bir yemek olduğu yılbaşında aşağıda vereceğim tarif ile pratik bir şekilde hindi etini misafirlerinize ikram edebileceksiniz.

Not: Fırında veya tencerede yapacağımız hindi kızartmalarında hindinin üzerine parçalar halinde tereyağı koyarak kızartırsak hem daha lezzetli olur hem de daha yumuşak pişmiş olur.

Fırında Hindi Kızartması Malzemeleri
İlk önce hindiyi yıkayıp, temizleyin. Hindinin büyüklüğüne göre ayarladığınız bir tencerenin içine hindiyi yerleştirin. Kuru soğanları küp-küp doğrayarak havuçların üst kısmını çok ince bir şekilde soyun ve küp-küp doğrayıp tencereye ilave edin. Üzerine üstünü aşmayacak kadar su ekleyip haşlayın. Daha sonra haşlanan hindiyi tencereden alın ve fırın tepsisine alıp soğumasını bekleyin. Hindi soğuduktan sonra 2 yemek kaşığı salçayı sürün ve tereyağını küçük parçalar halinde hindinin üzerine sürün. Hindinin haşladığı sudan 2 su bardağı alın ve bu suyu tepsinin dibine döküp, tepsiyi fırına vererek iyice kızarıncaya kadar pişirin. Kızaran hindiyi fırından aldıktan sonra ve servis tabağına koyup kenarlarını, ilk başta haşladığınız havuç ve soğanlarla süsleyerek servis edin.

Tencerede Hindi Kızartması Malzemeleri
Hindi Kızartması Nasıl Yapılır?

Bir tencereye tüylerinden ayıklanmış ve içi temizlenmiş, tütsülenmiş 1 adet hindi, 10 bardak su, soyulmuş ve küçük doğranmış 1 havuç, dört parçaya bölünmüş 2 adet soğan, 1 çorba kaşığı da tuz eklenerek, tencere ateşe alınır. Suyun ısınmaya başlaması ile üstünde biriken köpükler delikli bir kepçe yardımı ile atıldıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılır. Kaynamaya başladıktan sonra hindi pişinceye kadar kısık ateşte haşlanmaya bırakılır. Pişince tencereden çıkararak, içine kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin ve 2 çorba kaşığı tereyağı tencereye konur. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılır ve bir tarafı kızardıktan sonra, diğer tarafı çevrilerek her bir tarafı pembeleşinceye kadar ortadan kısık ateşte kızartılır. Kızarınca tencereden çıkarılarak parçalara ayrılır ve servis tabağına yerleştirilir.

Daha sonra, hindinin kızardığı tenceredeki yağa hindi ile haşlanmış olan havuç ve soğanlar da katılarak, yağda 2-3 dk. Kavrulduktan sonra, buna kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış 2 orta domates veya yarım kahve fincanı domates salçasıyla 5 dk. Sonra da iki buçuk bardak hindi suyu ilave edilir ve hepsini 5 dk. Daha kaynattıktan sonra, bunlar sebzeleri ile ince gözenekli bir süzgeçten üstlerine bastırılarak geçirilir. Sonra da salça tabaktaki hindi parçalarının üzerine yayılır ve servis yapılır.
" } ] }