Havuç Kızartması, Kış mevsiminin sevilen sebzesi olan havuç tamamen bir vitamin deposu olmaktadır. Havucun faydaları saymakla tükenmeyecek kadar fazladır. Çoğunlukta çiğ olarak tükettiğimiz havuç artık sofralarımızı kızartma olarak da süslemektedir.
Havuç Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri
3 Orta boy havuç
3 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı maden sodası
Yarım çay bardağı kırmızı biber
Tuz
1 Su bardağı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
Havuçlar yıkanır ve tuz ilave edilerek tencereye alınır, yaklaşık 10 dakika haşlanır. Haşlanan havuçlar süzülerek soğumaya bırakılır. Havuçlar sıyırıp temizlenerek yarım cm kalınlığında verev kesilir. Derin bir kaba un, soda, kırmızı biber ve tuz karıştırılır. Üzerine su eklenerek hamur kıvamına getirilir. Daha sonra yağ tavaya alınarak ısıtılır. Dilimlenen havuçlar hamura batırılarak yağda kızartılır. Bir maşa yardımıyla kızaran havuçların yağı peçetelere süzülür ve servise hazır hale gelir. Dilerseniz yoğurtla sunabilirsiniz.