{ "title": "Hamur Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/hamur-kizartmasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 18:52:30", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "
Hamur Kızartması, En çok sabah kahvaltılarında tercih edilir. Yapımı oldukça kolay olan hamur kızartması bayanlar tarafında çok yapılır. Hamur kızartmasını yazın pek tercih edilmez. Yağ da kızartıldığı için yazın sıcak zamanlarda ağır gelir. Kalori oranı çok yüksek olduğu için kilo almaya sebep olur.

Hamur Kızartması Malzemeleri
Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba yoğurt, 2 adet yumurta, kabartma tozu, tuz ve un konularak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Hamur belli bir kıvam aldıktan sonra oklava yardımı ile orta bir kalınlık da açılır ve isteğe göre şekil verilir. Bıçak yardımıyla kare şeklinde hamurlar kesilir. Önceden üzerine konan yağda kızartılır ve sunumu yapılır.
" } ] }