{ "title": "Hamur Kızartması Pişi", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Hamur-Kizartmasi-Pisi-25.jpg", "date": "19.01.2024 17:14:56", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Hamur Kızartması Pişi hem çok pratik hem de herkes tarafından sevilen kalori miktarı oldukça yüksek olan bir hamur işi tarifidir. Kalori miktarı yüksek olmasına rağmen yine de çok sık yapılan enfes bir yiyecektir. İçine patates, peynir ve kıyma konularak da yapılmaktadır. Özellikle de sabah kahvaltılarında zeytin, peynir, domates, salatalık ve olmaz olmaz sıcacık çay ile yemede yanında yat. Mayalı ya da mayasız hamurdan istediğiniz gibi şekil verilerek kızgın yağ içinde kızartılan bu harika yiyeceği hadi hemen yapalım.

Hamur Kızartması Pişi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
İç Malzemesi için
Servis Önerisi
Kızartmak için
Hamur Kızartması Pişi Nasıl Yapılır?

Bu enfes tarif için ilk önce hamurunu yoğurun. Hamuru için bütün hamur malzemelerini derin bir karıştırma kabı içine alın ve kolayca şekil verilebilen yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra eliniz ile tezgâh üzerinde büyüterek içine peynirden koyun kapatın. Daha sonra büyük bir tava ya da tencere içine sıvı yağını koyun yağ kızınca yapmış olduğunuz pişileri teker, teker atarak kızartın. Hamur kızartması pişileri kâğıt havlu sermiş olduğunuz servis tabağına alın. Yanında dilimlenmiş, domates, salatalık, biber, zeytin ve olmazsa olmazı sıcak çay ile servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }